Speltips inför transferfönstret: Här spelar Kylian Mbappe nästa säsong

Simon Pålsson Publicerat: 14 June 2017

Säsongen är över, men sommartid betyder Silly Season. Inför sommarens transferfönster har vi grävt fram ett spel till 5,00 gånger pengarna på var Kylian Mbappe spelar sin fotboll nästa säsong.

En av fotbollsvärldens stora sensationer under 2017 har utan tvekan var Kylian Mbappe i AS Monaco. Under allra främst vårsäsongen har fransmannen varit löjligt dominant i sitt klubblag, där han både var med och vann ligan samt gick långt i Champions League.

AS Monaco må vara en stor klubb med fin ekonomi, men i den europeiska näringskedjan är klubben trots allt ett par hack ner. Det finns större pengar, mer rampljus och fler titelchanser att hämta på andra orter. Olyckligt nog för AS Monaco är det också många som har fått upp ögonen för den unga fransmannen under våren, varpå han nu är ryktenas man.

Märk väl att 18-åringen, som alltså fyller 19 år först den 20 december i år, sitter på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2019. Det gör att AS Monaco sitter i ett gynnsamt läge när det kommer till vilken summa de kan begära för sin guldklimp.

Nu är frågan – var kan Kylian Mbappe hamna? Eller stannar han rent av kvar i AS Monaco och fortsätter att vara en del av det spännande bygge som trots allt gjorde fint avtryck den gångna Champions League-säsongen?

Arsene Wenger behöver öppna plånboken

Det finns många intressenter – konstigt vore väl annars – när det kommer till Kylian Mbappe. Rykten gör gällande att flera storklubbar i England, de två stora i Spanien och självklart även Bayern München har ögonen på 18-åringen. Som vanligt har det också figurerat uppgifter om att kinesiska klubbar vill erbjuda spelaren fantasisummor för att han ska ta sitt pick och pack för att spela sin fotboll i din delen av världen.

Känslan är dock att Kylian Mbappe antingen stannar ett år till, går till Real Madrid (som alla andra) eller går till Arsenal. När det kommer till oddsen på hans framtid hittar vi det mest intressant just i den engelska huvudstaden.

Arsenal är i stort sett öppet intresserade, men prissumman lär överstiga miljarden. Det kan skrämma bort vem som helst. Å andra sidan finns det ett par faktorer som i våra öron och ögon talar för att fransosen kan hämna i London.

1) Arsenal behöver förstärka sitt lag för att inte missa Champions League även nästa säsong. Då krävs nya spelare, gärna sådana som lär kunna göra ett avtryck långt in i framtiden.

2) Arsenal riskerar att tappa offensiva nyckelspelare som Mesut Özil och Alexis Sanchez, som varit mer eller mindre öppet missnöjda med det mesta, däribland sin egen manager. Det frigör inte bara en plats i startelvan och i lönebudgeten, utan framtvingar även offensiva satsningar för att tydligt signalera att man fortfarande är att räkna med.

3) Arsene Wenger har nyligen förlängt sitt kontrakt med två år, trots stundtals massiva protester under säsongen. Den mest ihållande kritiken fransmannen har fått är att han värvar för lite, för billigt och för mesigt. Att smälla upp i runda slängar miljarden för Kylian Mbappe vore ett riktigt “håll käften” från Arsene Wenger.

4) Arsenal + fransmän = sant. Att Arsene Wenger gärna satsar på franska spelare är allmänt känt. När en 18-årig stekhet fransman nu kan vara aktuell för klubben finns det inte mycket att tveka på. Eller?

I vår värld är det troliga alltså att han stannar en säsong till, att Real Madrid kniper även honom eller att Arsenal gör det Arsenal behöver göra. Till 5,00 gånger pengarna hos Unibet tycker vi att det är en fin liten sommarpeng att ha levande inför nästa säsong.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Arsenal att värva Kylian Mbappe
Odds:  5,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  3 september 2017

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: