Speltips inför Tyskland – Sverige 6/5: Svensk uppryckning krävs!

Simon Pålsson Publicerat: 3 May 2017

Tre Kronor fick ingen höjdarstart på hockey-VM. Övertidsförlusten mot ryssarna lämnade en hel del övrigt att önska. Nu väntar dessutom ett svårspelat tyskt landslag i den andra omgången.

Det blir ingen lätt match för Tre Kronor i den andra omgången av hockey-VM. Efter en dålig inledning på turneringen – med förlängningsförlust mot Ryssland – är det svenska landslaget pressade att steppa upp för att gjuta lite mod i trupperna.

Men för motståndet står alltså Tyskland, ett lag som är lite väl enkla att underskatta. Dels finns det ett par spelare som håller fin nivå i laget, där målvakten Thomas Greiss känns som den enskilt viktigaste spelaren i den här turneringen. Han gjorde en fantastisk match i premiärmatchen mot USA, som tyskarna till slut vann med 2-1 efter en fantastisk defensiv insats.

Den sista perioden spelades så gott som enbart i den tyska zonen, men Thomas Greiss i målet var som en mur och stod pall för det enorma amerikanska trycket. Tyskarna bärs fram av publiken, som såklart pushar sin hemmanation genom att föra ett rejält oväsen under matcherna.

Det blir ett målspel här

Redan i vårt speltips inför premiären mot Ryssland höjde vi ett varningens finger för det svenska lagets form och förmåga att spela tillsammans som ett lag. Det finns väldigt många fina spelare i truppen, men tillsammans har spelarna inte riktigt visat någonting värt att minnas ännu.

1-2-förlusten mot Ryssland efter förlängning är kanske inte hela världen, men det bådar verkligen inte gott. Det krävs en ordentlig uppryckning här, men i ärlighetens namn känns det tufft att få till den mot hemmanationen, som ser formstarka ut.

Det här är hur som helst två lag med en fin defensiv, men som också har klara offensiva brister. Det blir inget vidare tryck och det skapas helt enkelt för få heta situationer. Detta talar för att matchen mellan lagen blir något avvaktande målmässigt.

Under 5,5 mål spelas till 1,75 gånger pengarna hos bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, lördag 6/5
TV:   tvtolv logo   cmorelive logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: