20 maj 2017 Finland Sverige Tre Kronor speltips hockey-VM

Speltips inför USA – Sverige 8/5: Två lag som har vaknat

Det tog en varsin sömning premiärmatch innan USA och Sverige skulle vakna till liv i den här VM-turneringen. Det bådar å andra sidan gott inför lagens möte på måndagskvällen.

Efter en varsin trevande match i premiäromgången bjöd både USA och Sverige på rena urladdningar i den andra matchen. Det som i den första matchen såg aningen krampaktigt och osynkat ut var plötsligt betydligt bättre och vi fick se kvalitéerna som de båda lagen besitter.

USA följde upp sin risiga 2-1-förlust mot Tyskland i premiären med en 7-2-kross av Danmark i match två. Nu är i för sig danskarna ingen riktig värdemätare, men att få loss målskyttet är självklart positivt inför fortsättningen av turneringen.

Det ska sägas att det här amerikanska laget består av mestadels unga spelare. Faktum är att bara en spelare är född innan 90-talet. Det är helt enkelt ungdomlig entusiasm som ska stå i centrum och det kan hända att det då tar någon match att komma igång. Märk väl att USA:s trupp inte känns särskilt het i förhållande till favoriterna i turneringen, varpå matchen mot Sverige får ses som en intressant värdemätare. Var står USA just nu?

Sverige har också vaknat nu

Efter en småskakig premiär mot Ryssland, där det till slut blev förlust efter förlängning, såg Sverige till att hoppa ordentligt upp på hästen igen i den andra matchen. Där blev det 7-2-vinst mot Tyskland. Det är alltså samma Tyskland som slog USA i premiären.

Det är med andra ord två lag som har vaknat till liv offensivt nu. Det var på tiden, men heller inte särskilt konstigt i en turnering. Så brukar det bli – att det tar lite tid för lagens spelare att lära känna varandra och så vidare.

Här tror vi på en öppen tillställning och två lag som utnyttjar sin nyvunna energi.

Över 5 mål, asian handicap (ordinarie tid) spelas till 1,94 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål, asian handicap (ordinarie tid)
Odds:  1,94 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, måndag 8/5
TV:    
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 25%
X: 20%
2: 56%
Över 4,5 mål: 63%
Under 4,5 mål: 40%