Speltips inför USA – Tyskland 5/5: Det borde räcka till seger

Simon Pålsson Publicerat: 3 May 2017

USA och Tyskland gör också upp redan på fredagen i det som är den första omgången i årets upplaga av hockey-VM. Här hittar vi ett speltips till 1,78 gånger pengarna.

USA mot Tyskland är en av matcherna under den första dagen i årets upplaga av hockey-VM. Det här är för övrigt en match i grupp A, samma grupp som Sverige spelar i. Med tiden blir det alltså dags för Tre Kronor att tampas med båda USA och Tyskland.

Styrkeförhållandet mellan de här båda lagen är glasklart. USA tillhör den skara av sex nationer som har en realistisk möjlighet att knipa guldet, även fall favoritskapet inte på något sätt landar i den södra delen av Nordamerika.

USA har i flera turneringar nu haft lite svårt att prestera på den höga nivå som vi vet att laget besitter när starkast möjliga lag ställs på isen. I den här turneringen kommer amerikanerna med en väldigt ung trupp, där endast en spelare är född innan 90-talet. Det är målvakten Jimmy Howard. I övrigt är det spelare strax över 20-årsåldern.

Med det sagt ska ett lag som Tyskland kunna städas av tämligen enkelt. Konstigt vore annars. Med en mer stjärnbetonad trupp skulle USA vunnit den här matchen med ett par puckar utan att blinka.

Svårt att veta var vi har tyskarna

Det är inte konstigt att det inte går att ha stenkoll på lagen så här dagarna inför en premiär, men vad vi vet är att tyskarna inte kommer med någon trupp som skrämmer motståndet direkt. Därtill finns det ingen vidare tradition av lyckade VM-resultat i Tyskland.

I för sig har Tyskland två raka vinster mot USA i olika tävlingar. Det är dock svårt att jämföra upplagorna med varandra, men vad som går att säga är att USA på intet sätt har en tradition av att alltid mangla sönder tyskarna, åtminstone inte de senaste åren.

Det här känns som två lag med klara defensiva brister och det är något som borde gynna USA något, med tanke på att det trots allt är i det amerikanska laget som mest offensiv kvalité finns. Tyskland bör inte hinna med här och vi räknar iskallt med en amerikansk vinst, om än utan något större skönspel.

USA -1 (asian handicap) spelas till 1,78 gånger pengarna hos William Hill. Då får vi pengarna tillbaka vid uddamålsseger.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  USA -1 (asian handicap)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, fredag 5/5
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: