24 mars 2018 Brynäs Växjö Lakers speltips SHL kvartsfinal

Speltips inför Växjö Lakers – Luleå Hockey 21/2: Ännu ett målspel

Det blir ett målspel från Växjö Lakers möte med Luleå Hockey den här tisdagskvällen. Serieledarna hoppas utöka sin serieledning, medan gästerna vill bygga vidare på sina två raka vinster.

Serieledningen är intakt för Växjö Lakers. Tack vare att lagets minst sagt fina form fortsatt i samma skala den senaste tiden har serieledningen dessutom utökats något. I skrivande stund är det fem poäng ner till närmast jagande lag, Frölunda.

Det finns egentligen inte mycket som pekar på att poängskörden skulle avta för Växjö Lakers. Laget radar upp vinst efter vinst och visar prov på ett effektivt spel både i offensiven och defensiven. Sju vinster på de åtta senaste är ett facit som talar för sig själv, men det blir än mer imponerande när vi går in på djupet i resultatraden.

Eller vad sägs om 37 gjorda mål på de nio senaste SHL-matcherna? Det ger ett snitt på över fyra gjorda mål per match. Det är helt otroliga siffror. Det säger sig själv att Växjö blir ganska svårslagna med en sådan målfabrikation. På samma nio matcher har laget bara släppt in 16 mål, vilket ger målskillnaden +21. Sug in det en stund.

Räcker Luleå till nere i Växjö?

Nu väntar match mot Luleå Hockey, ett lag som sprattlat till i vissa stunder. Senast mot Frölunda till exempel, då laget vann med 4-2 inför sin hemmapublik uppe i Luleå. Därtill vann laget mot just Växjö så sent som för några veckor sedan, också det på hemmaplan.

Norrlänningarnas problem – förutom ett stundtals stagnerat spel i offensiven – har varit spelet på bortaplan. Där är resultatraden inte mycket att hänga i granen. Det har inte blivit seger på bortaplan på långt över en månad. Att då åka till seriens starkaste lag för att försöka ta poäng kan tyckas lite väl svårt.

Å andra sidan har Luleå två raka vinster i bagaget – båda på hemmaplan – och lär vara självförtroendefyllda efter vinsten mot Frölunda. I ärlighetens namn har norrlänningarna inte heller mycket att förlora. Därför tror vi att de bjuder upp till dans. Växjö spelar alltid – speciellt på hemmaplan – en offensiv ishockey. Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,82 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr bonus plus 200 kr gratisspel!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (Unik: 1 000 kr bonus + 200 kr gratisspel)
Spelstopp:  19:00, tisdag 21/2
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 60%
X: 20%
2: 22%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 48%