24 mars 2018 Brynäs Växjö Lakers speltips SHL kvartsfinal

Speltips inför Växjö Lakers – Malmö Redhawks 25/3: Måstematch för hemmalaget

Malmö Redhawks har chansen att säkra en plats i semifinalerna redan i den femte matchen mot Växjö Lakers. SM-kvartsfinalen mellan lagen har dock alla möjligheter att bli en klassiker, men då måste hemmalaget vinna här.

Malmö Redhawks har verkligen satt färg på det här SM-slutspelet så här långt. Trots att skåningarna fick det som av många ansågs vara det tuffaste motståndet i sin kvartsfinal har de verkligen steppat upp och gjort sin röst hörda.

Så här fyra matcher in i kvartsfinalen har Malmö redan chansen att döda matchserien. Skåningarna har med sig 3-1 i matcher till Växjö, där en seger alltså skulle innebära att Malmö är klara för semifinal.

Visst, Växjö Lakers har inte riktigt kommit upp i normal standard och laget har haft förtvivlat svårt att täppa till bakåt när det har behövts som mest, men det går inte att undgå att berömma Malmö har. Laget har verkligen prickat formen och man spelar med en otrolig frenesi i sitt spel. I senaste mötet hemma i Malmö Arena vände laget dessutom ett 3-0-underläge till 3-3 på bara några minuter i inledningen av den tredje perioden. I förlängningen var det också skåningarna som var starkast.

Växjö Lakers håller matchserien vid liv

Det är inte helt lätt att peka på vad det är som gör att Växjö inte riktigt presterar på samma höga nivå som vi har gjort oss vana vid. Formen verkar lite skakig och av någon outgrundlig anledning ser laget ut att vika ner sig i tuffa psykologiska lägen i matcherna. Det är inte särskilt lovande.

Å andra sidan har laget glimtat till med mycket fin hockey även i kvartsfinalen mot Malmö, men dessvärre har det inte riktigt räckt. De två första perioderna senast var väldigt bra och då gick Växjö också upp till 3-0. Egentligen har samtliga matcher varit jämna, men i de avgörande lägena har det utan tvekan varit Malmö som haft den där riktiga spetskvalitén.

Inför det femte mötet i Växjö, där Lakers varit starka hela säsongen, måste hemmalaget alltså vinna. Annars är det över. Känslan är att laget höjer sig när det krävs som mest och för Malmös del är det förmodligen det sjätte mötet – det sista på hemmaplan – som är nyckelmatchen just nu. Att skåningarna skulle ta det här redan efter fem matcher känns nästan för sjukt för att kunna bli verklighet, men Malmö har å andra sidan överträffat alla förväntningar redan.

Malmö åker till Växjö med tre raka bortavinster mot smålänningarna. Nu tror vi dock att det tar stopp. Växjö Lakers kliver fram när det behövs som mest. Det raka spelet på hemmalaget spelas till 1,95 gånger pengarna hos bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:15, lördag 25/3
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 41%
X: 23%
2: 25%
Över 4,5 mål: 56%
Under 4,5 mål: 48%