Speltips inför Växjö Lakers – Mora IK 5/10: Tydlig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 4 October 2017

Växjö Lakers studsar gärna tillbaka efter den märkliga förlusten i CHL i veckan. Kanske kan titelaspiranten ta sin sjätte raka SHL-vinst när nykomlingen Mora IK kommer på besök.

SUPERODDS: Få hela 5,0 iställt för 1,47 att Växjö vinner hemma mot Mora som ny kund hos Betfair. Klicka här för att ta del av kampanjen!

Det borde vara klasskillnad när Växjö Lakers får besök av nykomlingen Mora IK på torsdagskvällen. Det är vår bestämda uppfattning så här på förhand.

Visst, Växjö Lakers har inte sett fullkomligt så självklara ut som känslan var inför säsongen, men när laget har fem vinster på lika många matcher är det nog inte läge att klaga för mycket. Så här långt har Växjö Lakers gjort precis vad som krävs för att vinna sina matcher – inte mycket mer.

Att ha slagit Brynäs hemma, Linköping borta, Frölunda hemma och Skellefteå borta under en säsongsinledning är dock bra. Det går inte att komma ifrån. 5-1-förlusten mot Cardiff Devils på bortaplan I CHL i tisdags var en liten märklig historia, men det ser vi bara som ett olycksfall i arbetet. Det är tydligt att fokus ligger på SHL.

Nära Mora IK kommer på besök är favoritskapet så pass tydligt att vi tar för givet att vi får se ett hemmalag som går för det – ordentligt.

Mora IK kan få det tufft i år

I egenskap av nykomlingar är det självklart att Mora IK befinner sig i en utsatt situation den här säsongen. Det kommer att ta tid att etablera sig på allvar i SHL igen. Med en vinst efter fem matcher finns det ingen anledning att vara alarmistisk ännu, men det krävs nog en liten uppryckning spelmässigt.

I de tre senaste matcherna har laget inte haft mycket att säga till om. Den enda segern kom dessutom mot ett mycket svagt Rögle BK, som vi vet har en märklig vana att blanda oerhört mycket i sina prestationer.

För att hitta det senaste mötet mellan de här båda lagen får vi leta oss tillbaka till 2011 när båda huserade i Hockeyallsvenskan. Det är med andra ord inte särskilt relevant i nuläget, även fall Mora IK inte vunnit i Växjö på minst sex möten. Det säger en del.

Växjö Lakers sätter ner foten ordentligt här.

Växjö Lakers -1,5 till 1,95 hos bet365 synas med ett leende.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers -1,5
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 5/10
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: