5 juli 2018 Nick Kyrgios Robin Haase speltips Wimbledon

Speltips inför Venus Williams – Johanna Konta 13/7: Tung semifinal

Venus Williams och Johanna Konta gör upp i en den ena semifinalen i Wimbledon. Här luktar det tunga servar i inledningen av matchen.

Damturneringen i Wimbledon är framme vid sin semifinaler. I den ena får vi se Venus Williams försvara de amerikanska färgerna mot hemmaspelaren Johanna Konta.

Det här är en semifinal mellan två spelare som tillhör världstoppen, men som kanske inte tillhör den yttersta toppen. Venus Williams är i nuläget rankad elva i världen, medan Johanna Konta befinner sig på plats nummer sju.

Hemmaspelaren har med sina 26 år innanför västen fortfarande en hel del kvar att uppnå och med tanke på hur hon har spelat i den här turneringen känns det som att hon snart tar ytterligare steg även på världsrankingen. Så här långt har Johanna Konta slagit ut bland andra Simona Halep, rankad två i världen, samt svårspelade Caroline Garcia.

Det som utmärker Johanna Konta är hennes fina servande, med en procent över 70 i egen förstaserve. Det är väldigt bra. På gräs brukar ofta den typen av spelare bli lyckosamma.

Venus Williams med rutin och tyngd

Det finns fortfarande lite kvar att kräma ut ur Venus Williams, även fall känslan är att den fina tenniskarriären så sakteliga glider mot sitt slut. Amerikanskan har å andra sidan sett starkt ut här i Wimbledon. I kvartsfinalen slog hon ut formtoppade Jelena Ostapenko i raka set, exempelvis.

Venus Williams kommer med rutin, tyngd och ett fint spel i egen serve som främsta styrkor. Den 185 centimeter långa amerikanskan har varit med förr och kommer inte att ge sig lätt här, men det känns ändå som att hemmaspelaren är aningen mer alert just nu. Frågan är om rutinen och tyngden kan hjälpa Venus Williams att vinna ändå?

Känslan är att matchen inledningsvis blir av ganska låst karaktär, med två bra servare på varsin sida nätet. Det har varit en tydlig trend för båda spelarna, att servandet extra bra precis i början av matchen.

Därför tror vi på ett långt första set.

Över 9,5 game (första set) spelas till 1,85 gånger pengarna hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 9,5 game (första set)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 14:00, torsdag 13/7
TV:   
Stream:   

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Venus Williams: 48%
Johanna Konta: 54%
Över 2,5 mål: 44%
Under 2,5 mål: 60%