8 september 2017 Venus Williams Sloane Stephens speltips US Open

Speltips inför Venus Williams – Sloane Stephens 8/9: Rutinen fäller avgörandet

Det är ingen hemlighet att Venus Williams har en klar tendens att steppa upp när det gäller som mest. Nu är det dags för semifinal i US Open mot den betydligt mindre rutinerade Sloane Stephens.

Semifinaldags i US Open och föga förvånande ser vi en syster Williams så här långt in i turneringen. Den här gången rör det sig om den äldre systern Venus, som är den enda av de två som ställt upp i turneringen.

De senaste säsongerna har känslan varit att slutet är ganska nära för Venus, vars speed påverkats ganska negativt i takt med att åldern tickat på. Rörligheten har i för sig aldrig varit hennes främsta vapen, men nu har det blivit hennes rena akilleshäl.

Under året har vi dock sett en liten uppryckning av Venus Williams. Nu känns hon åter aktuell i de stora turneringarna. Hon gick hela vägen till final i Wimbledon. Där blev det dock förlust mot Garbine Muguruza. Dessförinnan åkte hon ut i fjärde omgången i Franska Öppna. Då ska det dock sägas att grus aldrig varit hennes bästa underlag. Hon håller så gott som alltid den säsongen kort och har egentligen gjort sedan 1994 när hon blev proffs – med undantag för några säsonger i mitten av 00-talet.

I Australien Open – där det alltså är hardcourt precis som i US Open – tog hon sig hela vägen till final. Där blev syrran Serena för svår.

Med andra ord är hon het när det väl gäller.

Sloane Stephens saknar rutinen

För motståndet i den här finalen står alltså Sloane Stephens. Här har vi en amerikan som saknar den rutin som Venus williams ligger inne med, men som har goda minnen från möten med sin amerikanska tenniskollega. 2015 vann hon nämligen deras enad inbördes match med 2-0 i just Franska Öppna – där vi redan etablerat att Venus Williams knappast trivs särskilt bra.

Här i US Open har 24-åriga Sloane Stephens tagit sig till semifinal efter ett gäng ganska kämpiga matcher. Hon har tappat set i tre av fem matcher och har haft ett minst sagt gynnsamt schema så här långt. Hon har sluppit de stora namnen och står nu inför det som blir hennes klart tuffaste match hittills i turneringen. Det finns en stor risk att hon inte riktigt är beredd på den skillnaden.

Venus Williams känns med sin tyngd, sitt minst sagt stabila grundspel, sin rutin och sin förmåga att alltid steppa upp i stora turneringar som klar favorit här. Underlaget talar också för 37-åringen.

Venus Williams vinna spelas till 1,71 gånger degen hos William Hill.

 

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Venus Williams vinner
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 01:00, fredag 8/9
TV:   
Stream:   

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Venus Williams: 58%
Sloane Stephens: 42%
Över 2,5 set: 42%
Under 2,5 set: 63%