Speltips inför Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 11/5: Fokus på Game 7!

Simon Pålsson Publicerat: 10 May 2017

Det blir en gastkramande Game 7 mellan Washington Capitals och Pittsburgh Penguins i NHL-slutspelet. Lagens fortsatta överlevnad står på spel och det är verkligen vinna eller försvinna för båda lagen.

Det blev en lika magisk matchserie som vi hade hoppats på. Den på förhand så intressanta slutspelsserien mellan Washington Capitals och Pittsburgh Penguins – två så stjärnspäckade lag – har verkligen motsvarat förväntningarna.

Det har svängt åt alla håll samtidigt och matcherna har varit både fart- och målrika. Det hela har till slut landat i att vi har 3-3 i matcher efter sex spelade möten, vilket gör att lagen nu står inför en sjunde och helt avgörande match. Den avgörs såklart i Washington.

Det ska sägas att Penguins har goda minnen från just Washington. Gästerna vann nämligen båda de två inledande mötena på bortais och såg där till att ge sig själva ett rejält försprång. Dessvärre för deras del gick det inte att hålla undan hela vägen, men den psykologiska fördelen av att faktiskt ha bortaslagit Capitals är såklart tung i det här läget.

Här tror vi på en försiktig inledning

Matcherna så här långt har varit ganska tempofyllda och det har bjudit på en hel del mål. Det vore nästan konstigt annars med tanke på den oerhörda offensiva kvalité som finns i båda läger. Inför Game 7 är förutsättningarna dock annorlunda. Nu står plötsligt allting på spel och det är vinna eller försvinna för båda lagen. Det tenderar att ha en ganska stark inverkan på matchbilden.

Faktum är att det finns en genomgående trend med tämligen försiktiga öppningsperioder i den här matchserien. Fem av sex förstaperioder har slutat med max ett mål totalt. Känslan är att riskminimerandet och defensiven är två saker som oundvikligen hamnar i fokus i ett så pass utsatt position som väntar i den avgörande sjunde matchen.

Det ska också nämnas att Washington Capitals inte har några som helst problem med varken skador eller avstängningar inför den här matchen. Förutsättningarna i truppen är därmed helt perfekta för att på hemmaplan säkra en plats i konferensfinalen.

Fullt lika bra är inte läget för Pittsburgh Penguins, som i för sig har fått tillbaka Sidney Crosby från den lindriga hjärnskakning han ådrog sig tidigare i matchserien. Trevor Daley, Matt Murray och Kris Letang missar hur som helst matchen. Det är tråkiga avbräck, även fall det hade kunnat vara så mycket värre.

Vi förutsätter att lagen inleder aningen mer försiktigt. Det brukar bli så i den här typen av gastkramande tillställningar, där allting verkligen står på spel. Under 1,5 mål i första perioden spelas till 1,91 gånger pengarna hos Betway.

 

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 1,5 mål (första perioden)
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, torsdag 11/5
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: