12 februari 2019 capitals kings speltips nhl stanley cup

Speltips inför Washington Capitals – Toronto Maple Leafs 22/4: Nu syns skillnaden

Efter fyra spelade matcher i slutspelsserien mellan Washington Capitals och Toronto Maple Leafs är det lika på två. Nu är känslan att skillnaden mellan lagen blir tydligare.

Efter en fantastisk förstaperiod såg Washington Capitals till att kvittera till 2-2 i matcher mot Toronto Maple Leafs i den första rundan av NHL-slutspelet. Om Capitals hade åkt på en förlust där vore det ett helt annat läge, men nu är favoriten åter i förarsätet.

Känslan är nu att de inte släpper det här greppet. Med tanke på att det dessutom väntar en bortamatch i den sjätte matchen gäller det att ge sig själva så bra förutsättningar att ta sig vidare som möjligt. Inför matchserien höll vi Capitals som klara favoriter och för att leva upp till den stämpeln krävs en seger här.

Det känns också som att spelet – speciellt offensivt – klickade igen senast. Det har varit lite sisådär under slutspelet, men vi vet alla vilken enorm kapacitet det här laget besitter. Inför sin hemmapublik – med medvind i ryggen – tror vi att laget åter träffar rätt i sin offensiva prestation. Då får Maple Leafs mycket tufft att hänga med.

Det blir ett rakt spel här

Capitals är i grunden ett starkare lag än sina gäster och det bör synas nu när matchserien har satt sig på allvar. Det känns också som att insatsen senast var ett steg i rätt riktning och det lär betala sig spelmässigt även i match nummer fem.

Karl Alzner är högst tveksam till spel för hemmalaget. Förutom honom finns det faktiskt inga avbräck, varken till följd av skador eller avstängningar, att ta hänsyn till när vi skriver det här. Det är såklart en klar fördel för hemmalaget att ha hela sin stjärnspäckade trupp tillgänglig.

För gästernas del är frånvarolistan betydligt dystrare läsning. Här är det faktiskt en faktor som påverkar laget slagkraft då många tunga spelare är indisponibla. Nathan Horton, Roman Polak och Stephane Robidas är till exempel otillgängliga resten av säsongen. Därutöver är Joffrey Lupul, Nikita Soshnikov, Eric Fehr och Josh Leivo samtliga på skadelistan. Hur länge är oklart, men det är inte aktuellt med spel i den här matchserien vad det verkar.

Vi tänker inte blunda för favoritskapet här. Maple Leafs har också haft väldigt svårt för Capitals i grundserien och bör inte ha en chans i längden. Två segrar är redan i överkant.

Risken är att oddset sjunker, varpå vi är tidigt ute med vårt spel. Washington Capitals vinner (ordinarie tid) spelas till 1,94 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Washington Capitals vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,94 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, lördag 22/4
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 52%
X: 25%
2: 23%