23 januari 2019 Burton Albion Manchester City Speltips

Speltips inför West Bromwich Albion – Manchester City 20/9: Klar favorit trots allt

Manchester City är solklara favoriter inför bortamötet med West Bromwich Albion i Ligacupen. Spelbloggare.se har hittat ett speltips till över dubbla insatsen.

Det är en minst sagt intensiv period för de engelska storlagen just nu. Inte nog med att det spelas veckoliga matcher i Premier League – det ska även spelas Champions League och inhemska cuper på det.

Med andra ord rullar lagen nu på två matcher i veckan, varpå det blir tydligt vilka lag som har bredden som krävs. De lag som inte förstärkt tillräckligt kan få det tufft.

För Manchester Citys del är det bara positivt med fler tävlingsmatcher. Det finns på tok för många duktiga spelare som inte får chansen från start i detta Manchester City, vilket gör att de nog snarare bara välkomnar fler matcher. Ligacupen har också en tradition att bli den turnering där storlagen luftar som mest.

Visst, det finns vissa potentiellt negativa aspekter med det här vad gäller främst slagkraften på det lag som kliver in på banan. Men ofta är det snarare en god möjlighet för spelare strax utanför den ordinarie startelvan att få visa upp sig. Deras motivation är därmed väldigt god.

Manchester City är bättre oavsett

I den senaste ligamatchen fick spelare som Danilo, Ilkay Gündogan, Leroy Sane och Bernardo Silva starta på bänken för Manchester City. Dessa bör ligga nära till hands att spela här. Det är ett par hyfsade spelare att lufta i det här läget.

West Bromwich Albion har som vanligt det primära fokuset på ligan, där det initialt handlar om att plocka ihop tillräckligt med poäng för att säkra ett nytt kontrakt. Ynka en förlust på de fem inledande matcherna är ett okej facit, men då har laget visserligen bara spelat mot lag som väntas hamna utanför topp 7. Hur som helst är känslan att laget fokuserar på ligaspelet här. Det finns ingen större anledning att ödsla för mycket energi i cupspelet, även fall en hemmamatch så här tidigt på säsongen inte nödvändigtvis behöver innebära att laget luftar laget.

Vår känsla är att Manchester City är starkare här – alldeles oavsett hur de väljer att lufta. Det bör synas.

Hos bet365 betalar Manchester City -1,5 fina 2,05 gånger pengarna.

För den som har lyxen att invänta startelvorna är det en klok idé. Om lagen luftar lika mycket eller om Manchester City låter en del tunga offensiva kort spela är spelet ännu bättre. Risken finns dock att oddset sänks ordentligt inpå matchstart, varpå det kan bli kostsamt att invänta startelvorna.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Manchester City -1,5
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, onsdag 20/9
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 11%
X: 17%
2: 72%
Över 2,5 mål: 65%
Under 2,5 mål: 39%