12 maj 2017 West Bromwich Chelsea

Speltips inför West Bromwich – Chelsea 12/5: Blir det titelfirande på The Hawthorns?

Titeln är snart i hamn… Chelsea kan säkra deras guldmedalj i Premier League under fredagen när West Bromwich besöks på The Hawthorns. Slår de spiken i kistan?

Tre matcher återstår och Chelsea har sju poäng till godo till jagande Tottenham. Med andra ord skulle en vinst här, som nämnt, betyda att serietiteln är i hamn. Det är som upplagt för fest och firande!

Men hur är det med hemmalaget, West Bromwich – har de kraften att streta emot de dominanta serieledarna? Det återstår att få svar på. En sak kan vi i alla fall slå fast; formen är som bortblåst, vilket delvis också kan förklaras i motivationsbristen till följd av den plats i mittenskiktet de parkerar på. Facit –  sex raka utan vinst, 0-2-4 i resultatraden!

Det är med andra ord två helt olika verkligheter för lagen under fredagens match på The Hawthorns. Det som eventuellt skulle kunna fungera som en motivationshöjare för WBA, det är att just kunna knäppa Chelsea på näsan; att skjuta fram deras titelfirande. Det sätter ju trots allt viss respekt.

Matt Phillips, Hal Robson-Kanu och eventuellt Jonny Evans missar matchen för West Bromwichs del, alla skadade. Chelseas enda orosmoln är huruvida N’Golo Kanté kan medverka eller ej. Rapporter tyder dock på att han kommer kunna vara med, även från start.

Slår spiken i kistan

Det ska vara helt skilda världar här – och värde finns att tälja på Chelsea. Risken för oddsdropp ska dock ses som överhängande och uppmaningen lyder därför att; skynda, fynda!

Gnistan finns inte där för West Bromwich, det är uppenbart. Laget håller på att avsluta en i övrigt fantastisk säsong, på ett uruselt sätt. Förvisso löstes ett kryss borta mot Burnley senast, men 0-2-4 i formraden är en starkare indikator på att saker står fel till.

Samtidigt är det förståeligt, det här med motivationsbristen. Det blir, oavsett hur serien avslutas, en plats i mittenskiktet.

Chelsea kan alltså få fira titeln här och de kommer in till matchen med alldeles suverän form. Några tendenser till titelfrossa har vi inte fått se av och veckans 3-0-seger över Middlesbrough var den fjärde raka – och alla har kommit med minst två baljors marginal. Övriga matcher har spelats mot Tottenham, Southampton och Everton. Långtifrån något enkelt schema.

Känslan är att det här blir en ”walk in the park” för ”The Blues”.

Chelsea -1,5 mål (asian handicap) synas med glädje till de 2,15 gånger pengarna som dukas ut av Bet365. Då sitter spelet om de vinner med minst två måls marginal.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Chelsea -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, fredag 12/5
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 10%
X: 19%
2: 72%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 49%