9 februari 2020 Manchester City West Ham Speltips

Speltips inför West Ham – Liverpool 14/5: Fortsätter de agera “party poopers”?

West Ham grusade ”Spurs” titelhopp förra veckan. Kan de nu sätta käppar i hjulen för Liverpool och deras jakt på Champions League-platserna? Vi ställer oss inte alls främmande till det.

När West Hams Manuel Lanzini smällde in 1-0, för övrigt som stora underdogs, och med det målet fastställde slutresultatet mot Tottenham, så blev det i praktiken klart – att titelchansen var borta för “Spurs”.

Såhär under slutspurten– det bara finns enskilda platser att spela för i tabellen– har West Ham plötsligt blommat ut och inte en enda av de fem senaste matcherna har förlorats; 2-3-0 i resultatraden. Endast i en av matcherna har mål släppts in. Innan dess? Fem raka torskar. Momentum är verkligen fundamentalt i fotbollens värld.

I skrivandets stund – fredag kväll – är Liverpool fortfarande trea i tabellen, men Manchester City är ynka pinnen bakom med en match mindre spelad och Arsenal fyra med dito. Kampen om Champions League-platserna är stenhård och därför är det av största möjliga betydelse att en trea kammas hem här.

Slaven Bilic mannar dras fortfarande med en handfull skador, men ändå kunnat leverera resultat. Fortsätter på samma spår? Liverpool har Jordan Henderson, Roberto Firmino och Lucas Leiva osäkra för spel. Tuffa avbräck, om de inte kan medverka.

Plushandikappet lockar

Tycker att Liverpool blivit för stora favoriter här och finner därför värde i skrällspelen.

West Ham har steppat upp på ett imponerande sätt, trots alla skador; satt defensiven utmärkt och prestationen mot framförallt Tottenham var lovande. Moralstärkande att hålla standarden uppe, när man annars hade kunnat tänka att motivationen skulle kunna brista.

Därför borde vi också fortsättningsvis kunna räkna med räta ryggar från West Ham-spelarna.

På pappret har det sett bra ut för Liverpool på sistone, undantaget 1-2-förlusten mot Crystal Palace, men spelet har inte alltid klickat så bra och inte en enda av de sex senaste matcherna har vunnits med större siffror än uddamålet. Bortaspelet har det varit lite sisådär med – och här väntar en riktigt tuff fajt på London Stadium.

Att Firmino, Leiva och Henderson riskerar att ställas åt sidan, det stärker knappast Liverpools aktier heller…

Det här kommer bli tätt och tufft. Annat skulle förvåna.

West Ham +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet – finns till generösa 1,75 gånger pengarna hos Titanbet och det klipper jag utan att blinka.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få en unik bonus om 2 000 kr!

Speltips:

Speltips: West Ham +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:15, söndag 14/5
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 18%
X: 24%
2: 59%
Över 2,5 mål: 54%
Under 2,5 mål: 49%