23 september 2017 West Ham Tottenham

Speltips inför West Ham – Tottenham 23/9: Tidig derbybatalj

Lördagens tidiga avspark i Premier League tas på London Stadium, där det är derbydags – West Ham mot Tottenham! Frågan är; presenteras ”Spurs” som något kraftiga favoriter?

Här på Spelbloggare har vi höjt ett varningens finger för West Ham vid flera tillfällen – att de är bättre än ryktet menar. Detta håller vi alltjämt fast i, trots en skörd om mindre än en pinne per match hittills.

Det har blivit en vinst, ett kryss – de två senaste matcherna – samt tre förluster för West Ham, men att beakta är att fyra av matcherna spelats på resande fot och därtill har det varit ett relativt svårt schema att tråckla sig igenom. Lättas upp en hel del efter denna match.

Formen pekar just nu uppåt för hemmalaget, som vann med stabila 3-0 i cuptillställningen mot Bolton Wanderers. Innan dess; ett fint bortakryss mot West Bromwich och hemmavinst över Huddersfield Town.

Tottenham blandar starka prestationer med sämre sådana friskt. Det var med nöd och näppe, förvisso med en hel del rotation, som Barnsley skickades ur cupen med ett mål mot noll på Wembley Stadium. Stundtals har man bjudit på ren propagandafotboll. Så var det dock inte i den senaste Premier League-omgången, när man inför hemmapubliken inte lyckades få hål på Swansea och matchen slutade 0-0.

Det är svårt att bortse från det tajta spelschemat för Tottenham, som kan betyda en del trötta ben, vilket kan spä på den här ojämnheten. CL-premiären mot Borussia Dortmund vanns med 3-1 – och då var snacket om att Wembleyspöket äntligen var bortskrämt. Annorlunda lät det efter Swansea-matchen…

Vunnit två raka identiska möten

Sannolikt är det ändå en stark startelva som Tottenham kommer presentera, även om viss rotation inte är omöjlig – ett derby till trots. Oavsett vad så borde West Ham ses med större chans att kunna få ut någonting av värde i denna strid.

West Ham har stora kvalitéer och är, som nämnt, underskattade i min bok. Offensiven är tokintressant med anfallsalternativ som Javier Hernandez, Andy Carroll och Marko Arnautovic. Spets och bredd.

Årets hittills enda hemmamatch i seriespelet lyckades West Ham vinna, med 2-0 över Huddersfield – och det är sannolikt på just London Stadium som merparten av pinnarna kommer trilla in.

Matcherna mot just Tottenham brukar West Ham vara lyckosamma i, inte minst på hemmaplan. Två raka är vunna och 4/7 senaste likaså. Inte en enda av de matcherna har heller förlorats med siffror större än uddamålet.

Ett Tottenham som inte sprudlat på sistone och som väntar CL-spel kort inpå matchen – ja, visst kan det bli på tal om ett fiasko mot en underskattad konkurrent här?

West Ham +1,0 mål (asian handicap) – pengarna tillbaka vid uddamålstorsk – synas till 1,89x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: West Ham +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:30, lördag 23/9
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 17%
X: 23%
2: 62%
Över 2,5 mål: 58%
Under 2,5 mål: 45%