2 februari 2020 Tottenham Manchester City Speltips

Speltips inför West Ham – Tottenham 5/5: Londonderby på schemat

Det finns en klar övertro på mål från spelbolagens sida inför mötet mellan West Ham och Tottenham i Premier League. Londonderbyt blir nog snarare målsnålt, åtminstone är det vår känsla.

Med fyra matcher kvar att spela av Premier League-säsongen har Tottenham Hotspur fortfarande en liten möjlighet att knipa det där efterlängtade ligaguldet. Då krävs dock att laget plockar in fyra poäng på serieledande Chelsea. Det blir såklart tufft.

Å andra sidan kan vi nog räkna med att Tottenham gör allt som krävs för att de åtminstone ska ge sig själva chansen att plocka titeln. Det finns liksom inte så mycket att be för.

Lagets form är dessutom formidabel. En förlust och en oavgjord på de tretton senaste matcherna betyder att laget alltså plockat elva vinster sedan mitten av februari. Det är ett väldigt bra facit och är såklart grunden till att Tottenham nu faktiskt har satt viss press på det Chelsea som tidigt såg ut som klara guldvinnare.

Inför detta Londonderby borta mot West Ham finns det ett par skador att ta med i beräkningen för Tottenhams del. Erik Lamela, Harry Winks, Cameron Carter-Vickers och Danny Rose är alla indisponibla. Känslan är att den startelva som knep en derbyseger mot Arsenal senast ligger nära till hands att få starta igen.

West Ham behöver två poäng till

I nuläget ser det ut som att Premier League blir verklighet för West Ham även nästa säsong. I skrivande stund är det sju poäng ner till nedflyttningsplatserna med tre matcher kvar att spela. För att tappa det här ska det ske någonting alldeles extraordinärt. Det kommer det med all sannolikhet inte att göra.

Å andra sidan vore det skönt för laget på en mer mental nivå att plocka ett par poäng till innan serien stänger igen för säsongen, inte minst för att bygga på självförtroende inför nästa säsong. West Ham har verkligen inte haft en särskilt kul säsong och är kanske Premier Leagues största besvikelse i år.

Formen är lite på uppåtgående, med tre hållna nollor på de fyra senaste matcherna. Det är ett fall framåt resultatmässigt. Inför den här matchen saknas Angelo Ogbonna, Pedro Obiang och Michail Antonio. Inga roliga avbräck. Därutöver är Arthur Masuaku och Diafra Sakho osäkra, medan Andy Carroll rapporteras vara spelklar.

Känslan är att Tottenham är klara favoriter här, men att derbyt inte blir särskilt sprakande. Tottenham är tighta bakåt, West Ham har sett starkare ut i defensiven än på länge. Tottenham nöjer sig nog med att vinna 1-0 helt enkelt.

Båda lagen INTE göra mål spelas till smått otroliga 2,13 hos Unibet. Det är ett spel som har suttit i de tre senaste matcherna mellan lagen när West Ham varit hemmalag.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål – nej
Odds:  2,13 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, fredag 5/5
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 13%
X: 19%
2: 70%
Över 2,5 mål: 63%
Under 2,5 mål: 40%