30 augusti 2017 Jo Wilfried Tsonga Denis Shapalova speltips US Open

Speltips, Jo-Wilfried Tsonga – Jack Sock 20/1: Tuff match i tredje omgången

En fullmatad tredje omgång av Australian Open står på schemat. Här väntar ett par fantastiska godbitar, bland annat matchen mellan Jo-Wilfried Tsonga och Jack Sock.

Australian Open stormar vidare och väl framme i den tredje omgången väntar ett par matcher som på förhand måste ses som riktiga godbitar. En sådan match är den mellan Tomas Berdych och Roger Federer, ett möte som snarare hör hemma i en kvartsfinal eller till och med semifinal.

Därutöver får vi se Andy Murray försöka slå ut den hårt servande Sam Querrey, samt Stan Wawrinka försöka ta sig förbi den svårspelade Viktor Troicki. Ett par riktiga godbitar, alltså.

En annan match som sticker ut lite extra är den mellan fransmannen Jo-Wilfried Tsonga och amerikanen Jack Sock, som med sina blott 24 år spås en ljus framtid på touren. Båda spelarna ligger på topp 20 i världen, men Jo-Wilfried Tsonga är trots allt överlägsen sin motståndare med toppnoteringen: 5 i världen år 2012.

Det lär ta mer än tre set att kora vinnaren

Känslan inför matchen är att vi står inför en lite längre historia här. Att någon av spelarna skulle ta det här i raka set känns osannolikt, såvida motståndaren inte vaknat på helt fel sida eller har problem med någon skada. Båda spelarna är relativt jämna, men den sju år äldre Jo-Wilfried Tsonga har fortfarande ett övertag på sin motståndare, åtminstone i våra ögon.

Förutom att han är en klart mer rutinerad spelare har han också ett mer välutvecklat spel på fler nivåer. Det är förmodligen någonting som kommit med åldern. Tänk också på att hardcourt är Jo-Wilfried Tsongas absoluta favoritunderlag. Här är den hårt slående fransmannen väldigt stark, det måste vi ge honom. Visst, Jack Sock trivs också på hardcourt, men underlaget talar för hans 31-åriga motståndare.

Vår känsla är att det här kan sluta 3-1, men att minst ett set blir ganska enkelt för fransmannen. Båda spelarna är starka i egen serve och vi blir inte förvånade om matchen inleds med tiebreak. Därefter är Jo-Wilfried Tsonga tung att stå emot och minst ett set lär alltså rinna iväg. Jo-Wilfried Tsonga -2,5 game spelas till 1,88 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor). Det kan sitta även om han råkar förlora matchen, eller om den skulle gå hela vägen till fem set.

Speltips:

Speltips:  Jo-Wilfried Tsonga -2,5 game
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 01:00, fredag 20/1
TV:    (TV-tablå)
Stream:    Regler och villkor gäller.

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Jo-Wilfried Tsonga: 63%
Jack Sock: 41%
Över 3,5 set: 67%
Under 3,5 set: 37%