Speltips, Luleå – Skellefteå AIK 12/1: Norrlandsderby på menyn

Simon Pålsson Publicerat: 11 January 2017

En riktig smällkaramell står på SHL-schemat under torsdagen. Luleå Hockey får besök av sin nordliga granne Skellefteå AIK. Ett hett derby väntar och vi hittar ett speltips till närmare tre gånger degen.

Norrlandsderby står på menyn.

Luleå Hockey får besök av Skellefteå AIK för en på förhand mycket oviss historia. Det här kan i ärlighetens namn sluta lite hur som helst, dels för att det är två jämna lag, men framförallt för att derbyn tenderar att vara oberäkneliga.

Det här är hur som helst två lag som i vårt tycke underpresterat under säsongen. De högt ställda förväntningarna har ännu inte besvarats, men då ska sägas att båda lagen just nu ligger på play in-plats respektive slutspelsplats och på så sätt fortfarande har chansen på ett SM-guld.

Om vi ska vara helt allvarliga är det ju först i slutspelet det verkligen gäller att prestera och med tanke på potentialen båda lagen besitter kan det mycket väl bli tal om ett långt slutspelsäventyr.

Gästerna går på knock direkt

Det är verkligen inga formstarka lag som kommer till det här derbyt. Varken Luleå eller Skellefteå har lyckats hitta något momentum på sistone, något som inte minst resultatraden visar.

Hemmalaget följde till exempel upp en stark period med tre raka bortavinster med tre förluster på fyra matcher. Dessutom har Luleå haft stora problem i inledningen av matcherna, med en hel drös insläppta mål i den första perioden på sistone, både hemma och borta.

Skellefteå har inte heller hittat någon vidare jämnhet i sina prestationer. Inför den här matchen har laget tre förluster på sina sex senaste matcher. Nu är dessutom poängmaskinen Oscar Möller indisponibel då han av personliga skäl tagit en paus från ishockeyn. Ett tungt avbräck för gästerna.

Vår känsla är att matchen blir jämn, men att det trots allt finns ett par faktorer som talar för Skellefteå. Vi tror åtminstone att gästerna kommer att sätta press direkt, i ett försök att störa ett tidigare osäkert Luleå. Med tanke på att hemmalaget slarvat ordentligt i inledningen av matcherna gäller det för Skellefteå att sätta press direkt, vilket vi också tror att de gör. Kom också ihåg att Skellefteå har revansch att utkräva efter senaste derbyförlusten. Skellefteå har dessutom fin statistik mot just Luleå som de vunnit åtta av de elva senaste matcherna mellan lagen i SHL.

Skellefteå vinna första perioden (-0.5) spelas till 2,85 gånger pengarna hos Titanbet (unik bonus på 2 000 kronor). Under Luleås två senaste hemmamatcher har de till exempel släppt in tre mål under matchernas två första minuter.

Speltips:

Speltips:  Skellefteå -0.5 (första perioden)
Odds:  2,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 12/1
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: