Speltips inför Luleå Hockey – Djurgårdens IF 23/2: Stor formskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 22 February 2017

Med sju omgångar kvar av SHL:s grundserie börjar det brinna rejält i knutarna för lagen som ännu inte säkrat en slutspelsplats. Luleå Hockey kan nästan bli klara för åttondelsfinal om de besegrar Djurgårdens IF den här torsdagskvällen.

Det blir en fullmatad SHL-torsdag även den här veckan. Vårt strålkastarljus riktas mot matchen uppe i Norrland, där Luleå Hockey får besök av ett minst sagt formsvagt Djurgårdens IF.

På ena sidan står ett Luleå som ångar på mot slutspel. 45 matcher in i grundseriens hittar vi Luleå på plats nummer nio i tabellen, något som innebär kvalplats (eller åttondelsfinal) till kvartsfinalerna. Med tjugo poäng upp till en direktplats får norrlänningarna helt enkelt rikta in sig på ett extra kval innan slutspelet är säkrat.

Den form som Luleå visat upp på sistone är dock lovande. Slutet på grundserien handlar om att försöka hålla bland annat Djurgården, som är sju poäng efter, bakom sig i grundserien, men också om att spetsa till formen inför slutspelet. Med två tunga vinster mot Örebro och Frölunda på hemmaplan, samt en förlängningsförlust borta mot serieledande Växjö Lakers, finns det all anledning att se med tillförsikt på Luleås framtid den här säsongen.

En nyckelmatch i jakten på åttondelsfinal

Varken Luleå eller Djurgården kommer att klara av att knipa en kvartsfinalplats, utan behöver helt enkelt masa sig förbi en åttondelsfinal för att ta sig hela vägen till det ordinarie slutspelet, som avgörs mellan de åtta bästa lagen i SHL. Med sju omgångar kvar av grundserien börjar det verkligen brinna i knutarna.

För att Djurgården ska ha någon som helst chans att knipa en plats krävs en rejäl uppryckning sista veckorna. Med nio raka förluster och svagt spel såväl borta som hemma finns det dock en stor rädsla att missa slutspelet inom klubben. Å andra sidan är det inte mer än tre poäng upp till Karlskrona, som just nu ligger på den sista åttondelsfinalplatsen och som också är enormt formsvaga för tillfället. De avslutande sju matcherna handlar helt enkelt om att ta minst tre poäng mer än Karlskrona.

Luleå å sin sida kan i princip säkra en plats i åttondelsfinalen i händelse av en vinst här. Det är också det enda som rör sig i deras skallar när de tar sig in på isen ikväll, det vågar vi lova. Den goda formen har skapat en positiv energi som norrlänningarna – ett bra lag på hemmaplan – alstrar och försöker utnyttja till max. Det raka spelet på Luleå spelas därmed till 2,09 gånger pengarna hos 24hBet.

  Rygga spelet hos 24hBet – Få €50 bonus!

Speltips:

Speltips:  Luleå Hockey vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,09 (Jämför alla odds)
Bolag:  24hBet (€50 bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 23/2
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: