28 februari 2017 Luleå Hockey Rögle BK speltips SHL

Speltips inför Luleå Hockey – Rögle BK 28/2: Klara favoriter

Det finns ingen anledning att krångla till det när Luleå Hockey får besök av tabelljumbon Rögle BK. Spelbloggare.se har gjort det enkelt för sig och hittat ett speltips till 1,78 gånger pengarna.

Luleå Hockey och Rögle BK drabbar samman i en match som på förhand bara är intressant för det ena laget. För gästande Rögles del är säsongen redan körd – jumboplatsen är så gott som cementerad – och all energi bör nu riktas mot att klara det stundande SHL-kvalet för att säkra kontraktet inför nästa säsong.

Med andra ord är resultaten i de avslutande matcherna inte särskilt intressant, men att toppa formen inför vad som komma skall ligger fortsatt i fokus. Det säger sig själv att ett par avslutande segrar kan gjuta självförtroende i det något sargade laget.

Luleå å sin sida har varit lite av en besvikelse den här säsongen, men är trots det på väg mot ett SHL-slutspel. Det handlar bara om att hålla Djurgården och Karlskrona – tre respektive två poäng efter – bakom sig i SHL-tabellen i ytterligare fem omgångar för att slutspelsplatsen ska vara säkrad. Dessvärre får Luleå då kliva in i åttondelsfinal, men väl där kan allting hända. Att missa slutspelet vore en missräkning som norrlänningarna kan få svårt att hantera.

Motivationen bör fälla avgörandet här

Inför den här matchen har Luleå inte visat upp någon vidare form. Två vinster på de nio senaste matcherna – eller två vinster på de fem senaste – är inget facit som fyller supportrarna med självförtroende inför slutspelet i mars månad.

Hur som helst finns det ljusglimtar att ta fasta på. I stundom visar Luleå upp en hög nivå, allra främst på hemmaplan. Hemma i Luleå finns det all anledning att ta detta Luleå på ordentligt allvar. Där kan laget slå vilket motstånd som helst, något norrlänningarna visat de sista veckorna – trots att formen som sagt varit sviktande. Frölunda, Växjö och Örebro har fått stryk bara de sista veckorna. Därutöver har Luleå tagit poäng mot Brynäs och ett piggt Djurgården. På hemmaplan är Luleå helt enkelt mycket svårslagna.

Att Rögle skulle vara ett lag som har kraft och motivation nog för att rubba ett hemmastarkt Luleå känns rakt igenom osannolikt. Tänk på att hemmalaget har betydligt mer att spela för, samt att Luleå de facto är ett betydligt bättre hockeylag. Luleå Hockey -1 (asian handicap) spelas till 1,78 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid uddamålsseger för hemmalaget.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Luleå -1 (asian handicap)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 28/2
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 62%
X: 19%
2: 20%
Över 4,5 mål: 56%
Under 4,5 mål: 48%