18 juli 2017 Milan Dortmund

Speltips, Mainz – Borussia Dortmund 29/1: Ingen Alexander Isak i truppen

Det blir ingen Alexander Isak i Borussia Dortmunds matchtrupp till bortamatchen mot Mainz i Bundesliga. Svensken har ännu inte fått sitt speltillstånd. Spelbloggare.se har trots det grävt fram ett fint speltips.

Den tyska ligafotbollen tar upp farten igen och glider nu in på sin andra omgång efter den långa julledigheten. Höstmästare – det som i Tyskland är en viktig grej – blev Bayern München. Borussia Dortmund jagar fortsatt en bra bit bakom och har i skrivande stund två poäng upp till tredjeplatsen. Målet med vårsäsongen är utan tvekan att knipa den, då det innebär spel i Champions League.

Omstarten i ligaspelet blev lyckad, med en 2-1-seger borta mot Werder Bremen. Nu väntar Mainz på bortaplan, ett lag som rimligen är snäppet tuffare att slå. Å andra sidan fick Mainz bara 0-0 i sin omstart mot FC Köln, som visserligen ligger ynka en poäng bakom Borussia Dortmund i den jämna Bundesliga-tabellen.

Alexander Isak, som i veckan blev klar för Borussia Dortmund, kommer inte att spela den här matchen på grund av speltillståndet ännu inte är klart. Den svenska supertalangen har dessutom meddelats inte vara tillgänglig för intervjuer. Det är tydligt att den tyska storklubben vill skydda sitt nyförvärv under hans första tid i klubben. Med tanke på den höga övergångssumman finns det en hel del press på 17-åringens axlar.

En offensiv historia att vänta

Med Borussia Dortmund på plan är det så gott som alltid offensiv fotboll att vänta. Laget har anfallsspelet i sitt DNA och lär – speciellt i denna viktiga match – trycka på framåt precis som vanligt. Det kommer i sedvanlig ordning att öppna upp matchen även bakåt. 57 mål i Borussia Dortmunds 17 spelade matcher vittnar om målrika historier både här och var.

Mainz är också ett lag som har för vana att spela öppna matcher, speciellt på hemmaplan. 0-0-matchen senast är med andra ord ett undantag. På hemmaplan brukar Mainz vara starka, även mot lite tyngre lag. Ett målspel skulle kunna vara intressant här, men med tanke på att omstarten precis varit är vi aningen orolig för rostig form på anfallsspelarna.

Vi riktar därmed blickarna åt ett annat håll. Att offensiv fotboll väntas vågar vi lova. En öppen matchbild bör leda till en del hörnor. Det här är två hörnglada lag, med ett snitt klart över 9 hörnor per match (totalt i matchen) båda två. Borussia Dortmund skapar närmare 6,5 hörnor per match, att jämföra med Mainz med ett snitt på över 5 per match.

Över 9 hörnor (asian handicap) till 1,95 gånger pengarna känns därför som ett väldigt fint spel. Märk väl att vi då får pengarna tillbaka vid exakt nio hörnor. Spelet hittar vi hos bet365, där du kan registrera dig som ny kund och samtidigt ta del av en bonus på 1 000 kronor. 

Anfallaren Jhon Cordoba i Mainz avtjänar nu sin sista match på den avstängning han drog på sig i ligaavslutningen i december. Därutöver tros Karim Onisiwo missa matchen för hemmalaget. Två tunga offensiva avbräck, som ytterligare minskar risken för mål och gör att vi dissar ett målspel än tydligare.

Speltips:

Speltips:  Över 9 hörnor (asian handicap)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 29/1
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 18%
X: 23%
2: 59%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 42%