Speltips, Modo Hockey – VIK Västerås 13/2: Hyperviktig match

Simon Pålsson Publicerat: 12 February 2017

Det står väldigt viktiga poäng på spel när Hockeyallsvenskan går in i den kritiska vårfasen. Modo Hockey och VIK Västerås är både i stort behov av en vinst när de båda drabbar samman.

Två matcher från Hockeyallsvenskan avgörs den här måndagen. Vi fokuserar på matchen mellan Modo Hockey och VIK Västerås, två lag som underpresterat ganska kraftigt den här säsongen.

Å andra sidan har Modo fortfarande häng på en plats i SHL-kvalet. Det är åtta lag som på olika sätt och via olika vägar kan ta sig till SHL från Hockeyallsvenskan. Just nu ligger Modo som lag nummer 11 i tabellen, ynka en poäng bakom laget på åttonde plats, som just nu är Vita Hästen.

Med andra ord är våravslutningen extremt viktig. Den här typen av matcher – på hemmaplan mot ett lag från den nedre regionen – måste Modo helt enkelt vinna. Vad som är en lite försvårande omständighet är hemmalagets skakiga form. Fyra vinster på de nio senaste matcherna är inget superfacit, men det stora problemet är att man aldrig riktigt kan lita på att Modo ska prestera. Ojämnheten är slående.

Det borde bli åka av här

Med 53 inspelade poäng så här långt har VIK Västerås fortfarande en bit kvar upp till åttondeplatsen, närmare bestämt nio poäng. För att det ska bli kval uppåt krävs alltså en väldigt bra run här på slutet.

Det som talar för det är den fina formen som Västerås har visat upp. För bara några veckor sedan kändes det helt omöjligt, nu lever ändå möjligheten. Detta tack vare sju vinster på de nio senaste matcherna. Det är ändå ett anmärkningsvärt bra facit för ett lag som ligger som nästjumbo i tabellen.

Med andra ord tror vi att gästerna kan bli bråkiga för Modo att hantera här. Det blir definitivt ingen enkel resa till tre poäng. 6-0-förlusten mot serieledarna Mora IK senast var ingen självförtroendeboost för Västerås, men vi tror inte att det skulle kunna bli lika illa här.

Modo måste gå för vinst. Västerås likaså. Det är dessutom två skakiga försvar (släppt in tredje respektive fjärde flest mål) och två lag som visat prov på viss spets på sistone. Därför känns ett överspel nära till hands. Raka rör, öppna spjäll. Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 2,10 gånger pengarna hos Bethard. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 13/2
TV: Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)
Stream: cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:


Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: