Speltips, Nashville Predators – Columbus Blue Jackets 27/1: Hugget som stucket

Simon Pålsson Publicerat: 26 January 2017

Det känns väldigt jämnt på förhand inför NHL-mötet mellan Nashville Predators och Columbus Blue Jackets. Det öppnar upp för ett speltips till mer än fyra gånger degen.

Två formstarka lag gör upp i en intressant historia natten till fredag svensk tid. Matchen spelas i NHL och Bridgestone Arena är skådeplatsen.

Nashville Predators har klättrat i den väldigt jämna NHL-tabellen och finns nu på trettonde plats i densamma. Med 54 inspelade poäng på 48 matcher behöver laget dock intensifiera sin poängskörd, sett till snittet, något för att komma till vårens slutspel med gott självförtroende.

Formen på sistone har dock varit väldigt god. Sex tvåpoängare på de åtta senaste matcherna är ett facit som talar för sig själv, men spelet har dessutom sett starkt ut. Vår svenske talang Filip Forsberg har också visat framfötterna på sistone. Efter en bortaturné på fem matcher – där fyra slutade med vinst – vände Predators hemåt senast. Då blev Buffalo Sabres lite för svåra, med förlängningsförlust som följd.

Att vara tillbaka på hemmaplan är nog skönt och vi förväntar oss ett Nashville Predators taggat till tusen när Columbus Blue Jackets, vinterns utropstecken, kommer på besök. Märk väl att Petter Granberg inte finns med i matchtruppen för hemmalaget, som också kan få klara sig utan Roman Josi och Miikka Salomaki.

Columbus Blue Jackets har tappat lite fart

Efter en smått otrolig decembermånad har Columbus Blue Jackets tappat lite fart under januari månad. Där och då seglade laget upp till 16 raka vinster i NHL, ynka en vinst ifrån att sätta NHL-rekordet. Snöpligt då, men trösten fanns att hämta i tabellpositionen. Laget hade tagit serieledningen, en position de nu tappat.

Fem förluster på de tio senaste matcherna är ett klart sämre facit, men är å andra sidan logiskt i en NHL-serie som är jämnare än någonsin. Den här säsongen har haft sina utropstecken här och var, men har mest handlat om hur extremt jämnt det är. Det skiljer inte många poäng mellan lagen strax under toppen och i den nedre regionen av mitten.

Känslan inför det här mötet är att det är extremt jämnt och att det i ärlighetens namn kan gå lite hur som helst. Predators är dock garanterat benägna att visa sin hemmapublik att de vill vinna matchen, men Blue Jackets är svårslagna i alla lägen. Vår känsla är därmed att det blir jämnt.

X (oavgjort efter full tid) spelas till 4,30 gånger pengarna hos Betway (1 000 kronor). Där sticker Betway ut ordentligt.

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, fredag 27/1
TV:   viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: