13 januari 2018 Newcastle Swansea speltips Premier League

Speltips inför Newcastle – Aston Villa 20/2: Dags att ta tillbaka serieledningen

Brighton har seglat upp i topp av Championship – om än innan omgången är färdigspelad. Newcastle hoppas återställa ordningen när ett formsvagt Aston Villa kommer på besök. En trepoängare är vad som krävs.

Efter att Brighton vann sin match i helgen har Newcastle tappat serieledningen i Championship. Å andra sidan är det inte mer än två poäng upp till Brighton, varpå en vinst mot Aston Villa under måndagskvällen skulle göra att Newcastle åter är i topp av tabellen.

Vi vågar lova att det är målsättningen när laget kliver in på St James Park.

Möjligheterna att knipa en trepoängare borde dessutom vara väldigt goda. Det är nämligen ett väldigt formsvagt motstånd som kommer på besök. Aston Villa har inte vunnit en fotbollsmatch på nio raka försök. I ligaspelet har Aston Villa tagit två poäng på sina åtta senaste matcher. Det är ett skrämmande dåligt facit och i ärlighetens namn finns det ingen större anledning att tro på någon ljusning.

I tabellen hittar vi Aston Villa i den nedre regionen, men det forna Premier League-laget har ändå sex poäng till godo på Wigan Athletic, det närmaste laget på nedflyttningsplats. Det krävs dock en uppryckning snart för att våren inte ska behöva bli ångestfylld.

Newcastle är ett lag för Premier League

Den här säsongen har onekligen varit helt annan för Newcastle, en klubb och ett lag som utan tvekan hör hemma i Premier League. Detta av flera anledningar, men låt oss här fokusera på det sportsliga. Med Rafa Benitez vid rodret har Newcastle hittat tillbaka till ett vägvinnande spel och det är ingen som helst tvekan om att det är Newcastle som har högst högstanivå i den här serien.

Om Newcastle fortsätter på den inslagna vägen ska Premier League nås utan större bekymmer. Det är redan åtta (vid seger här) poäng ner till Huddersfield på tredjeplatsen. Minst sagt lovande. För att kvalificeringen till Premier League ska bli verklighet krävs dock att Newcastle vinner just den här typen av matcher som nu väntar. Ett formsvagt Aston Villa ska helt enkelt vara en säker trea, speciellt på hemmaplan.

Det som talar än mer för en hemmavinst är formen, som i jämförelse med Aston Villas är mil bättre. Fyra vinster och två oavgjorda på de sex senaste räcker långt.

Det raka spelet på Newcastle betalar 1,67 gånger pengarna hos William Hill. Det är tillräckligt bra för att spelas. Det borde vara för stor skillnad mellan lagen, inte minst med tanke på formläget.

  Rygga spelet hos William Hill – Få gratisspel värt 1 000 kr!

Speltips:

Speltips:  Newcastle vinner
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr gratisspel)
Spelstopp:  21:00, måndag 20/2
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 60%
X: 26%
2: 15%
Över 2,5 mål: 47%
Under 2,5 mål: 56%