Speltips, Rafael Nadal – Grigor Dimitrov 27/1: Två spel från semifinalen

Simon Pålsson Publicerat: 26 January 2017

Det blir dubbla spel från semifinalen i Australian Open mellan Rafael Nadal och Grigor Dimitrov, två spelare som imponerat stort så här långt. Ett skrällspel och ett huvudspel bjuder vi på.

Här kan vi prata oväntad semifinal.

Tack vare att Novak Djokovic åkte ut tidigt i Australian Open ser serbens halva av lottningen lite annorlunda ut än förväntat när vi nu nått fram till semifinal. Rafael Nadal står på ena sidan nätet – det kunde man kanske vänta sig – men på andra sidan nätet står tennistalangen Grigor Dimitrov.

Med sina snart 26 år är det hög tid för bulgaren att växla upp sin tenniskarriär ytterligare. Att nå semifinal i en Grand Slam är onekligen ett steg i rätt riktning. Med fin form och gott självförtroende finns goda möjligheter att ta steget till final, där bulgaren alltså kan hota om en första Grand Slam-titel.

I vårt tycke har Grigor Dimitrov imponerat stort så här långt. I kvartsfinalen mot David Goffin – den svårspelade belgaren – gjorde han processen väldigt kort och såg så där löjligt övertygande ut som stora spelare brukar göra. Denis Istomin och Richard Gasquet är andra spelare som avfärdats enkelt på vägen fram till semifinalen.

Rafael Nadal går mot en ny vår

Efter ett par riktigt tunga säsonger, där skador och ojämn form varit ständiga problem för spanjoren Rafael Nadal, ser det nu ut som att 30-åringen är på väg mot en ny vår. Med blott 30 år har den så meriterade grusspecialisten alla möjligheter att kräma ut ett par fina säsonger till ur sin karriär.

Om han fortsätter på den inslagna vägen det här året kan han rent av bli farlig och då dröjer det inte lång tid innan rankingpositionen 9 förbättras avsevärt.

Milos Raonic blev en mumsbit i kvartsfinalen. Kanadensaren var helt under isen och hade egentligen inte en suck. Rafael Nadal har sett stark ut under hela turneringen, men det är först nu i vecka två som han växlat upp ytterligare. Precis som många andra stora spelare är det först här den riktigt höga nivån blir tydlig.

Från den här matchen hittar vi hur som helst två spel. Det första – det som får betecknas som huvudspel – är över 38,5 game till 1,80 gånger pengarna hos bet365 (1 000 kronor). Det här blir en match som går till minst fyra set, där ett set säkert blir långt. Båda spelarnas form talar för det. Grigor Dimitrov har visserligen klar minusstatistik mot Rafael Nadal, men är å andra sidan stärkt av en 2-0-seger i spelarnas enda inbördes möte på 15 månader.

Det öppnar också för ett skrällspel. Grigor Dimitrov är hungrig nu, det vågar vi lova. Spelet har sett närmast fläckfritt ut och bättre chans än så här får han inte att nå en Grand Slam-final, det är känslan. Det raka spelet på bulgaren till 3,25 gånger pengarna hos Betway (1 000 kronor) är också värt en slant. Om inte annat för den som tänker följa matchen.

Speltips:

Speltips:  Spel 1: Över 38,5 game
Spel 2: Grigor Dimitrov vinner
Odds:  1,80 / 3,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 09:30, fredag 27/1
TV:   eurosport logo (TV-tablå)
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: