9 augusti 2018 Rafael Nadal Benoit Paire speltips Rogers Cup

Speltips, Rafael Nadal – Milos Raonic 25/1: En smällkaramell

Enligt spelbolagen finns det en klar favorit när Rafael Nadal och Milos Raonic gör upp om en plats i Australian Opens semifinal. I vår värld är det snarare den andra spelaren som har bäst möjligheter att knipa en seger här.

En het kvartsfinal mellan två av Australian Opens stora titelkandidater i nuläget väntar den här onsdagsmorgonen, när Rafael Nadal tar sig an världstrean Milos Raonic. Efter ett par skadefyllda säsonger har spanjoren Rafael Nadal äntligen en bra chans på en Grand Slam igen, mycket tack vare att de två största konkurrenterna – Novak Djokovic och Andy Murray – redan åkt ut.

Men först måste alltså Milos Raonic besegras. En minst sagt tuff motståndare, just nu rankad trea i världen. Det stora problemet för kanadensaren har tidigare varit att räcka till mot de allra bästa. Han har fortfarande stora tendenser till slarv i sitt spel och när det går motigt – främst när serven inte fungerar – har han det väldigt tufft mentalt.

Milos Raonic såg stabbig ut under långa sekvenser mot Roberto Bautista Agut i den fjärde omgången av turneringen. Å andra sidan var kanadensaren sylvass i de avgörande lägena och när det väl gällde var det egentligen aldrig något snack. Det stod och vägde flera gånger, bland annat i det första setet när spanjoren hade 5-1 i tiebreak, men då reste sig Milos Raonic och vände på steken. Där kan vi snacka mental styrka.

Det bör också nämnas att världstrean hade flera frustrerande utbrott när spelet helt enkelt inte stämde. Racket slängdes flera gånger och vid ett tillfälle skrek han högt mot sin box, i stil med “varför lyssnar jag ens på er?”. När servandet väl föll på plats och marginalerna var på hans sida kunde dock Milos Raonic inte stoppas. Om han bygger vidare på den delen av sitt spel bör Rafael Nadal också kunna besegras.

Bättre läge får han nog inte

Med tanke på att Novak Djokovic ser ut att helt ha tappat motivationen och Andy Murray bevisligen haft väldigt svårt att leva med pressen av att vara världsetta har Milos Raonic nu guldläge att äntligen gå hela vägen i en Grand Slam. Vill han verkligen bränna den chansen?

Visst, Rafael Nadal har också sett väldigt stark ut. Mot en ojämn och slarvig Gael Monfils i åttondelsfinalen var det egentligen aldrig någo snack, men nu är det ett par snäpp upp i kvalité på motståndet. Om Milos Raonic får sin serve att fungera är han väldigt tung att möta.

Enligt spelbolagen är det spanjoren som är den solklara favoriten här och det känns i ärligheten namn aningen skevt. Det här är snarare 50-50 och med tanke på åldern, skadehistoriken och den hårda belastningen tycker vi att den betydligt yngre Milos Raonic bör ha en fördel så här långt in i turneringen. Tänk också på att Milos Raonic så sent som den 6 januari besegrade Rafael Nadal i den förberedande turneringen i Brisbane, 2-1.

Milos Raonic att vinna matchen och avancera till semifinal spelas till 2,22 gånger pengarna hos NordicBet (unik bonus på 1 000 kronor + 400 kronor gratisspel).

 

Speltips:

Speltips:  Milos Raonic vinner
Odds:  2,22 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  Tidigast 01:00, onsdag 25/1
TV:    (TV-tablå)
Stream:    Regler och villkor gäller. 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Rafael Nadal: 60%
Milos Raonic: 45%
Över 3,5 set: 68%
Under 3,5 set: 36%