Speltips, Real Madrid – Real Sociedad 29/1: Kan hemmalaget studsa tillbaka?

Simon Pålsson Publicerat: 29 January 2017

Efter en rejäl käftsmäll i cupspelet i veckan behöver Real Madrid studsa tillbaka direkt när Real Sociedad kommer på besök. Vi hittar ett kortspel till närmare dubbla degen inför matchen.

Real Madrid hoppas studsa tillbaka direkt efter cupdebaclet i veckan. Då åkte laget ut redan i kvartsfinalen i Copa Del Rey. För motståndet stod Celta Vigo, ett lag som visserligen visat sig vara starka i cupspelet, men som Real Madrid självklart ska slå över två matcher.

Hur som helst gör det att Zinedine Zidanes lag kan lägga fullt fokus på ligaspelet nu. I skrivande stund har laget en poäng till godo på närmast jagande lag – Sevilla. Våren kommer med andra ord att handla om att bevaka och behålla serieledningen.

Nu får huvudstadslaget besök av Real Sociedad, ett av flera spanska lag som imponerat stort under den här ligasäsongen. Just nu hittar vi laget på plats nummer fem i tabellen, på samma poäng som Atletico Madrid. Där kan vi snacka imponerande. Dessvärre åkte Real Sociedad ut ur cupspelet i veckan. Barcelona blev helt enkelt för svåra. Dubbelmötet slutade totalt 6-2 till katalanerna.

Kortspel till närmare dubbla degen

Vi tar för givet att Real Madrid vill studsa tillbaka direkt efter cupmisslyckandet. Här gäller det att visa för sig själva och supportrarna att det inte är någon fara på taket. Kan Real Sociedad få sota för det?

Å andra sidan är Real Sociedad ett väldigt svårspelat lag, ett gäng som inte på något sätt lägger sig ner och dör. Det visar inte minst tabellpositionen. Det ska sägas att poängskörden främst varit god mot lite sämre lag. Mot de stora lagen, exempelvis mot Sevilla i ligan (4-0) eller Barcelona i cupen (totalt 6-2), har Real Sociedad haft det betydligt svårare. Real Madrid får anses vara samma typ av svåra utmaning.

Spelbolagen är dock med på noterna och har slaktat oddsen på hemmalaget rejält. Vi tvingas därför rikta blickarna åt ett annat håll. Hos Unibet (1 000 kronor) spelar vi under 5,5 kort till fina 1,91 gånger pengarna. Det är ett spel som brukar sitta i Real Sociedads matcher, speciellt på bortaplan. Det har också suttit i fyra av de här båda lagens fem senaste möten mot varandra. 1,91 känns hur som helst på tok för högt och spelas glatt.

Den hårdföre Yuri missar matchen på grund av avstängning, samtidigt som Pepe inte heller är med. Två gula kort som vi helt enkelt slipper där, om vi nu ska vara lite hårda. I övrigt är Gareth Bale, James Rodriguez och Daniel Carvajal också otillgängliga för hemmalaget.

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 kort
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, söndag 29/1
TV:   viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: