3 juli 2017 Medvedev Stan Wawrinka speltips Wimbledon

Speltips, Roger Federer – Stan Wawrinka 26/1: Gammal är äldst

Roger Federer och Stan Wawrinka drabbar samman i den första semifinalen i Australian Open. Kan Roger Federer återigen visa att gammal är äldst och säkra ännu en Grand Slam-final?

Schweizisk tennis mår trots allt ganska bra.

Trots att landets två världsspelare – Roger Federer och Stan Wawrinka – båda haft vissa problem med skador och dålig form under 2016 finns båda med i semifinal i 2017 års första stora turnering. Där kan vi snacka styrka.

Roger Federer har sett oförskämt pigg ut rakt igenom hela turneringen och har – tack vare det faktum att Novak Djokovic och Andy Murray båda är utslagna redan – seglat upp till lite av en favorit just nu. Att knipa ännu en Grand Slam-titel på ålderns höst vore säkerligen en skön start på det som blir slutet på en fantastisk tenniskarriär.

I kvartsfinalen mot Mischa Zverev gjorde Roger Federer processen kort och vann i tre raka set. Där fanns det inte mycket att anmärka på och vi tror att gamlingen kommer till semifinalen med pigga ben, fint självförtroende och ett väldigt sug på final.

Stan Wawrinka har inte imponerat lika mycket

Lika imponerande har spelet inte sett ut från Stan Wawrinkas sida. Schweizaren har i för sig bara tappat tre set på fem omgångar, men spelet har inte sett så övertygande som det kan göra. Å andra sidan är det allmänt känt att Stan Wawrinka blommar upp sent i stora turneringar och det är där han verkligen visar sin fulla potential.

Men 3-0 efter tre tiebreak mot Andreas Seppi, två tappade set mot Martin Klizan och flera darriga stunder mot Jo-Wilfried Tsonga höjer dock ett par frågetecken om formen. Det ska sägas att hardcourt egentligen inte är schweizarens favoritunderlag, även fall han är duktig där också. Det är främst på grus han skördat stora framgångar, något som inte minst märks i mötena mot sin landsman. Sedan 2014 har de här båda spelarna mött varandra sju gånger, med ynka två segrar för Stan Wawrinka. Båda har spelats på grus.

Med det här i åtanke – samt det faktum att Roger Federer säkerligen är sugen på ännu en Grand Slam nu när formen prickat rätt i precis rätt läge – håller vi den äldre schweizaren som favorit här. Roger Federer vinna spelas därför till 1,73 gånger pengarna hos William Hill (1 000 kronor bonus).

Speltips:

Speltips:  Roger Federer vinner
Odds:  1,73 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 09:30, torsdag 26/1
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 58%
2: 44%
Över 3,5 set: 69%
Under 3,5 set: 36%