3 november 2017 Rögle BK Växjö Lakers speltips SHL

Speltips, Rögle BK – Malmö Redhawks 19/1: Dags för Skånederby!

Det blir ett skånskt derby den här SHL-torsdagen. Rögle BK – fortsatt jumbo i SHL – tar sig an Malmö Redhawks. Här kan det nog bli åka av, det är åtminstone vår förhoppning.

Ett hett Skånederby på schemat.

SHL-torsdagen har fina förutsättningar att bli lika händelserik som vanligt. Huvudmatchen blir utan tvekan derbyt i södra Sverige, där jumbon Rögle BK får besök av antagonisten Malmö Redhawks.

Det här är två lag som onekligen haft det tufft på sistone och som förtvivlat letar efter formen. Värst är det såklart för hemmalaget, som fortsatt ligger på jumboplatsen utan någon större ljusning i sikte. 27 inspelade poäng på 33 matcher är ett dystert facit och det är med andra ord inte vidare konstigt att laget harvar omkring i botten fortfarande.

Hela den här våren kommer främst att handla om två saker för Rögles del. Dels handlar det såklart om att rädda hedern – exempelvis i derbymatcher – men allra främst handlar det om att förbereda sig inför det viktiga kvalet senare i vår, där SHL-kontraktet ska säkras. Med sex raka förluster och en fortsatt dålig offensiv finns det inte mycket som talar för att det skulle bli ett enkelt uppdrag, åtminstone inte just nu.

Malmö Redhawks letar efter formen

Vi har återkommit till det flera gånger, men Malmö har onekligen gått från säsongens utropstecken till säsongens stora frågetecken. En strålande säsongsinledning har mattats av betänkligt och nu har skåningarna sjunkit som en sten i tabellen. Just nu hittar vi laget på plats nummer sju, att jämföra med den serieledning som Malmö hade inledningsvis.

Formen ser inte heller särskilt bra ut, med ynka två vinster på de nio senaste matcherna. I sina bästa stunder presterar laget dock fin ishockey fortfarande, med ett bra målvaktsspel och en offensiv som i vissa perioder är snudd på sprudlande.

Känslan är dock att Malmö borde vara snäppet starkare än Rögle här. Att Malmö kommer att göra avtryck känns väldigt troligt. Senast laget var på besök i Ängelholm slutade matchen 6-7 efter en fullkomligt galen tillställning. Kan vi förvänta oss något liknande? Malmö Redhawks över 2,5 mål (inklusive förlängning) spelas hur som helst till 2,05 gånger pengarna hos Ladbrokes (1 000 kronor bonusspel).

Speltips:

Speltips:  Malmö Redhawks över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, torsdag 19/1
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 36%
X: 22%
2: 44%
Över 4,5 mål: 56%
Under 4,5 mål: 44%