16 december 2017 Sverige Sydkorea speltips Channel One Cup

Speltips, Sverige – Kanada 5/1: En finalplats ligger i potten

Blir det Sverige eller Kanada i JVM-finalen? Det är frågan som ska besvaras under natten till torsdag svensk tid. 01:30 drar den heta semifinalen igång och vi har hittat ett optimistiskt speltips inför matchen.

Får vi se Juniorkronorna i ännu en JVM-final?

Det är frågan vi har med oss inför den semifinalen mot Kanada, som spelas så sent som 01:30 natten till torsdag svensk tid. Det är med andra ord en riktig uppesittarkväll som väntar för den som vill följa det svenska juniorlandslagets resa mot en efterlängtad final.

Att ställas mot Kanada är inte vidare enkelt, men kan också ses som en riktig drömmatch. Med tanke på att turneringen spelas i just Kanada väntas ett väldigt bra publiktryck och spelarna kommer garanterat få spela en minnesvärd match. Å andra sidan är kanadensarna starka och blir inte vidare enkla att besegra, speciellt inte med tanke på att detta egentligen är turneringens första riktigt tunga värdemätare för svensk del.

Favoritskapet är lite väl snedvridet

Faktum är att Sverige haft en tämligen enkel resa så här långt. I gruppspelet har Juniorkronorna försvarat den smått otroliga sviten med noll förluster i gruppspelet i JVM sedan 2006. Idel segrar mot Schweiz, Tjeckien, Danmark och Finland var ett styrkebesked, men frågan är nu i vilken utsträckning detta visar var Sverige står i förhållande till starkare nationer.

För att USA, Kanada och troligen även Ryssland är snäppet bättre än de motståndare Sverige ställdes mot i gruppspelet vågar vi påstå. Det vågar vi till och med påstå bestämt. Därför krävs det ytterligare en växel från svensk sida här, men det behöver inte vara ett problem. Hela den här sträckan fram till semifinalen har varit positiv och kan laget få med sig den energin, den offensiva spetsen och de väldigt starka individuella prestationerna även i fortsättningen blir Juniorkronorna farliga. Väldigt farliga.

Kanada åkte på en smäll mot USA i den sista gruppspelsmatchen, men har i övrigt sett ganska bra ut. Det finns dock viss anledning till oro. Laget har inte kört över något motstånd och det finns utan tvekan en hel del saker att förbättra. 5-3 mot Tjeckien sticker inte ut, speciellt inte då tjeckerna hade ledningen i matchen.

Trots det här håller spelbolagen Kanada som favoriter här. Ganska klara favoriter till och med. Det håller vi inte med om och tror snarare på en fin svensk insats. Märk väl att det stora publiktrycket kommer att tagga svenskarna också. Därför spelar vi Sverige +0.0 (asian handicap) till 2,15 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor). Det är samma spel som draw no bet, det vill säga att vi får pengarna tillbaka om matchen slutar oavgjort efter full tid.

Speltips:

Speltips:  Sverige +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, torsdag 5/1
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 36%
X: 21%
2: 45%
Över 5,5 mål: 57%
Under 5,5 mål: 47%