16 februari 2018 Sverige Tyskland speltips OS

Speltips, Sverige – Ryssland 11/2: Dags att dubbla degen

Det är dags för omgång nummer två i Sweden Hockey Games. Värdnationen Sverige tar sig an Ryssland, en mer rättfärdig värdemätare än det tjeckiska laget som Tre Kronor slog i premiären.

Hämta en ny bonus: Vi listar Sveriges bästa odddsbonusar just nu. Klicka här för att komma till bonusguiden!

Precis som vi hade på känn blev det en komfortabel vinst för Sverige i premiären av Sweden Hockey Games, som nu avgörs nere i Göteborg. Publiken i Scandinavium fick njuta av offensivt frejdig ishockey i segermatchen mot Tjeckien, som slutade 5-2.

Det går att peka på två saker efter den matchen. Dels var offensiven – med Carl Klingberg i spetsen – väldigt bra. Zug-spelaren gjorde inte mindre än fem poäng – han var alltså inblandad i samtliga mål – och var drivande i det svenska anfallsspelet rakt igenom matchen.

Det går också att peka på en viss darrighet i försvaret. Två insläppta mål är i för sig inte hela världen, men i match nummer två väntar ett betydligt starkare Ryssland. Här krävs det att Tre Kronor steppar upp åtminstone ett snäpp defensivt, samtidigt som Carl Klingberg gärna får fortsätta sin poängfabrikation.

Här kan det bli åka av

Ryssland såg inte lika sprudlande ut i sin premiär, men 2-1-segern mot Finland var trots allt tydlig. Om det här ryska laget får rejäl fart under skridskorna blir de att räkna med, men som vanligt i Euro Hockey Tour är det svårt att veta exakt var man har lagen.

Inför hemmapubliken i Göteborg räknar vi iskallt med att Tre Kronor vill bjuda på offensiv ishockey. Det är ett spelsätt som riskerar att spela ryssarna lite i händerna.

Carl Klingberg i all ära, men det finns fler spelare som behöver kliva fram här. Därtill känns risken för ryskt avtryck i matchen står. Vi tror på öppna spjäll och tycker oss se odds som skruvats upp lite för mycket. Ryssland över 2,5 mål (inklusive övertid) till 2,00 gånger pengarna hos Ladbrokes är för högt. Det här kan mycket väl sluta med sex-sju mål totalt och då tror vi på minst tre ryska nätkänningar.

Rygga spelet hos Ladbrokes – Få 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips: Ryssland över 2,5 mål (inklusive övertid)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: 15:30, lördag 11/2
TV: (TV-tablå)
Stream:

 

Statistik, jämför lagen:

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 22%
2: 37%
Över 5,5 mål: 47%
Under 5,5 mål: 58%