16 oktober 2017 BIK Karlskoga Timrå IK speltips Hockeyallsvenskan

Speltips, Timrå IK – Södertälje SK 9/1: Här förväntas lite väl mycket

Det är inte mycket som talar för en sprudlande historia när det hockeyallsvenska topplaget Timrå IK får besök av nästjumbon Södertälje SK. Det öppnar för ett spel på målmarknaden.

Sånär som en hockeyallsvensk match ekar det svenska hockeyschemat tomt den här måndagen. Tack och lov räddar Timrå IK och Södertälje SK oss. De båda hockeyallsvenska lagen gör upp i ett intressant möte.

Timrå finns med i toppskiktet av tabellen, ett gäng poäng efter serieledande BIK Karlskoga och närmast jagande lag Mora IK. Tanken är att kvalificera sig för play-off senare i vår, där förhoppningen såklart är att nå SHL.

Den lyxen har inte Södertälje. Här handlar det istället om att säkra det allsvenska kontraktet, något som kommer att kräva en liten uppryckning. I skrivande stund är laget en poäng före jumbon Västerås. Det är inget vidare facit med 35 inspelade poäng på 33 matcher, den saken är säker.

Inget av lagen sprutar in mål

Med tanke på tabellpositionen är det lätt att peka ut favoritskapet inför matchen. Timrå är ett rakt igenom bättre hockeylag och bör dessutom koppla ett stadigt grepp på hemmaplan. Dessvärre för deras del har formen sviktat en del, med ynka tre vinster på de elva senaste. Med ett sådant bagage är det inte värt att investera förtroende i laget.

Det stora problemet har varit den offensiva delen av spelet, där det helt enkelt knakar lite för mycket. 80 gjorda mål är fjärde sämst i hela serien, men det räddas av en klart bättre defensiv. Det bristande målskyttet är dock en akilleshäl och lär ställa till större problem vad det lider, om Timrå inte lyckas rätta till den biten.

Inte heller Södertälje är särskilt bra i offensiven, föga förvånande. Laget har gjort minst antal mål i serien, om vi då bortser från jumbon Västerås som till och med gjort ett mål färre. De tre senaste mötena mot Timrå har också slutat med målsnåla matcher, varpå ett spel på målmarknaden känns intressant.

Under 5 mål (ordinarie tid, asian handicap) spelas till fina 1,69 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor). Vi får då pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål (ordinarie tid, asian handicap)
Odds:  1,69 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 9/1
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 60%
X: 21%
2: 23%
Över 4,5 mål: 57%
Under 4,5 mål: 43%