Växjö Lakers Frölunda speltips SHL 2 februari 2017

Speltips, Växjö Lakers – Frölunda HC 2/2: Ettan mot tvåan

Det vore lite väl att kalla det en seriefinal, men förväntningarna är likväl stora inför SHL-mötet mellan ettan Växjö Lakers och tvåan Frölunda HC. Här borde det bli åka av.

Det här är en SHL-säsong som onekligen sticker ut lite, just för att den är så väldigt jämn. Tidigare säsonger har vi gjort oss vana vid att ett eller två lag stuckit iväg tidigt och sedan har hela våren handlat om vem som ska sluta etta.

Den här säsongen är det lite annorlunda. Visst, Växjö Lakers och Frölunda HC har införskaffat ett litet försprång i toppskiktet, men det är bara fem poäng ner till HV71 och ytterligare tre poäng ner till Skellefteå AIK. Med andra ord finns det fler lag som är med och hugger där uppe.

Därtill bör nämnas att hela tabellen som sådan är jämnare, om än med tydligare fack. I toppen finns det fem lag – även Linköpings HC bör räknas med – som gör upp om seriesegern. Därefter hittar vi sex lag som gör upp om fem platser till slutspelet. Jämnt är det också, väldigt jämnt till och med.

Trots allt en väldigt intressant match

I nuläget är det alltså Växjö och Frölunda som toppar tabellen, men även om så är fallet blir det här inte en seriefinal. Det finns helt enkelt flera andra lag som är med i racet fortfarande. Det var Frölundas assisterande tränare Pär Johansson tydlig med på klubbens officiella hemsida.

– Vi spelar inte fotboll – det är 13 matcher kvar i serien och 39 poäng att spela om.

Hur som helst är det här en intressant match för den som älskar svensk ishockey. Två av seriens odiskutabelt bästa lag gör upp och baserat på tidigare möten den här säsonger kan vi vänta oss högklassig underhållning. 22 mål på tre matcher är facit så här långt.

Det här är också den första av tre superheta matcher inom loppet av en vecka för göteborgarnas del. Frölunda har CHL-finalen att ta i beaktande, den spelas mot Sparta Prag (som slog ut Växjö i semifinalen) på tisdag hemma i Göteborg. Dessförinnan väntar rivalmöte med Färjestad BK. Därför räknar vi iskallt med att Frölunda toppat formen – det vill säga släppt lite på träningen – inför vad som komma skall. Det bör gynna laget även inför den här matchen.

Växjö är sånär som synonymt med mål

Båda de här lagen vilar på en offensiv grund, men tydligast är detta utan tvekan i Växjös fall. 123 mål på 40 matcher ger ett snitt på över tre mål per match. Otroligt imponerande siffror sett över en lång säsong, där laget dessutom inledde lite halvknackigt.

Om vi studerar lagets senaste matcher ser vi att det inte finns någon som helst anledning till oro på målfronten. I samtliga SHL-matcher under 2017 har Växjö gjort minst tre mål. Starkast är laget på hemmaplan, där fyra mål är så gott som standard. Det finns Frölunda smaka på så sent som den 12 januari, då Växjö vann med 4-1 i lagens senaste SHL-möte.

Hur som helst pekar det mesta på en underhållande historia här. Det finns inga större avbräck att rapportera i något läger, formen är god och motivationen är garanterat på topp. Över 4,5 mål spelas till 1,80 gånger pengarna hos 24hBet. Här ska det bli åka av!

  Rygga spelet hos 24hBet – Få €50 bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  24hBet (€50 bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 2/1
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 45%
X: 23%
2: 34%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 48%