30 oktober 2017 AIK IFK Göteborg

Vem vinner skytteligan i Allsvenskan: Här är de bästa oddsen

Den allsvenska säsongen 2017 står för dörren och precis som vanligt pekar vi ut en möjlig vinnare till skytteligan. Den här gången betalar vårt val 12,00 gånger pengarna.

Lördagen den första april drar det äntligen igång. Allsvenskan 2017 står för dörren och på förhand känns det här som en av de mer intressanta säsongerna på väldigt länge. Det finns så många saker att rikta sitt fokus på så här dagarna innan.

För det första får vi se en hel drös med nya heta spelare i svensk fotboll under 2017. I Djurgården får vi se Kim Källström, Andreas Isaksson och Jonas Olsson försöka lyfta klubben till nya höjder. I Göteborg har Mix Diskerud lånats in. Malmö FF har haft lyxen att behålla stora delar av den trupp som vann Allsvenskan i komfortabel stil förra säsongen. Därutöver har BK Häcken vässat truppen, Östersunds FK är en allsvensk säsongs erfarenhet rikare och AIK känns hetare än på länge. Det kan hända mycket alltså.

Som vanligt dukar vi upp ett gäng långtidsspel inför säsongen. Först ut är den allsvenska skytteligan, som inför den här säsongen inte har någon självklar favorit i stil med exempelvis Vidar Örn Kjartansson förra året. Till slut var det dock John Owoeri som knep titeln efter att ha knåpat in 17 baljor.

BK Häcken blir farliga i år också

När det ska utses en favorit till skytteligan är en bra ände att starta i självklart vilka lag som kommer att ligga i toppen, både i tabellen och i antalet gjorda mål. Det säger sig själv att det är lättare att vara framstående i ett bättre lag. Vidar Örn Kjartansson i Malmö FF ledde skytteligan fram till att islänningen lämnade klubben på sommaren till exempel.

I år finns det flera lag som känns som garanterade topplag, där väl egentligen Malmö FF och AIK sticker ut allra tydligast. Det finns dock flera frågetecken kring det offensiva spelet i de här båda lagen. Den där självklara målmässiga hänföraren saknas egentligen i både MFF och AIK.

Kan Markus Rosenberg, Pawel Cibicki eller Jo-Inge Berget verkligen göra så många mål? Känslan är att de snarare avlastar varandra. I AIK är det troligen bara Henok Goitom som kan bli målkung och hans form är ett klart frågetecken, speciellt över lång tid. Sulejman Krpic är svårplacerad och skulle kunna bli en succé, men det känns avlägset att han ska knipa skytteligatiteln.

Vår känsla är att BK Häcken blir extremt farliga, inte minst målmässigt. Det är ett frejdigt lag som har en trupp av än starkare mått just den här säsongen. Deras främsta målskytt lär bli Al Hassan Kamara. Han känns helt enkelt som den mest troliga skytteligavinnaren det här året.

Al Hassan Kamara vinner skytteligan spelas till 12,00 gånger pengarna hos Betsson.

Spel Odds Bolag
Henok Goitom 13,00 Regler och villkor gäller.
Sebastian Andersson 13,00 Regler och villkor gäller.
Al Hassan Kamara 12,00
Markus Rosenberg 15,00
Elias Mar Omarsson 21,00
Karl Holmberg 15,00
Jo-Inge Berget 21,00 Regler och villkor gäller.
Kennedy Igboananike 41,00
Viktor Prodell 17,00 Regler och villkor gäller.
Sulejman Krpic 18,00


 

Speltips:

Speltips:  Al Hassan Kamara vinner skytteligan
Odds:  12,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  13:00, lördag 1/4

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Henok Goitom: 8%
Sebastian Andersson: 8%
Al Hassan Kamara: 8%
Markus Rosenberg: 7%
Elias Mar Omarsson: 5%