Tänk på detta inför Everton – Manchester City 31 mars | Livebetting

Livebetting.se Publicerat: 30 March 2018

Det är verkligen ingen bra tajming för Everton att möta Manchester City just nu. Det är åtminstone känslan inför lagens möte lördagen den 31 mars. Livebetting.se pekar på en rad viktiga aspekter inför matchen som du helt enkelt bör ha koll på.

Efter ett avslaget landslagsuppehåll är det äntligen dags för ligafotboll runt om i Europa igen och Premier League håller verkligen inte igen på sina matcher den här helgen. På svensk mark väntar allsvensk premiär runt om i landet och i England är det bevisligen många heta matcher kvar att spela trots att mästarlaget redan är utsett.

En het match spelas på lördagskvällen på Goodison Park. Då får Everton besök av just Manchester City och på förhand känns det som att det här är sämsta möjliga motstånd precis just nu. Formen efter landslagsuppehållet är ett frågetecken hos Everton, som dessutom har tunga avbräck inför just det här mötet. Samtidigt finns det i ärlighetens namn inte jättemycket kvar att spela för, varpå det kan bli tufft med motivationen.

7 intressanta punkter inför matchen:

• Manchester City har gått som tåget den här säsongen och står nu på 25 vinster på sina 28 senaste matcher i Premier League. Det väl siffror som talar sitt tydliga språk utan vidare kommentarer?

• Everton har gjort minst två mål i sina tre senaste matcher på hemmaplan. Det är dessutom tre matcher som laget har vunnit. Det finns med andra ord visst hopp om en skräll på Goodison Park.

• Manchester City är kända som ett sprudlande lag offensivt, men det vore förädiskt att glömma bort lagets effektiva försvarsspel. På sina sju senaste bortamatcher i ligaspelet har laget faktiskt hållit nollan vid fem tillfällen. Det är inte en slump.

• Tänk på att Elaquim Mangala inte är tillgänglig för Everton i den här matchen, på grund av att han tillhör Manchester City.

• Två lag har lyckats hålla nollan mot Manchester City den här säsongen. Everton är ett av dessa lag.

• Pep Guardiola har spelat mot Everton vid tre tillfällen under sin karriär. Så här långt har spanjoren ingen seger, vilket gör Everton till hans absoluta mardrömsmotstånd. Celtic och Wigan är övriga två lag som Pep Guardiola aldrig vunnit mot. Då givetvis bara räknat på lagen han har mött under sin tränarkarriär.

• Sam Allardyce har verkligen fått ordning på Everton sedan han tog över skutan. Om vi räknar en tabell från och med att Sam Allardyce klev in i klubben ligger Everton sexa i Premier League. Betydligt bättre än lagets niondeplats just nu alltså.

Skador & avstängningar:

Everton:  Det fortsätter att hagla skador över Everton, som i den här matchen har inte mindre än fyra spelare borta med skada. James McCarthy, Maarten Stekelenburg, Gylfi Sigurdsson och Mason Holgate kommer inte till spel. Elaquim Mangala kan inte spela på grund av att han är utlånad från Manchester City, medan viktige mittbacken Ashley Williams är avstängd.

Manchester City: Hos gästerna är Benjamin Mendy, Fabian Delph och anfallsstjärnan Sergio Aguero osäkra till spel. Det är nog osannolikt att Pep Guardiola riskerar något med spelarna här med tanke på vad som komma skall i början av april.

Livespeltips – tips från coachen:

Det väntar extremt viktiga matcher för Manchester City nu under våren, där det som sticker ut självklart är dubbelmötet mot Liverpool i Champions League. Efter landslagsuppehållet finns det en given osäkerhet kring var spelarna och laget står, varpå Pep Guardiola väntas ta den här matchen på största allvar för att på så sätt förbereda laget inför vad som komma skall. Därför tänker vi oss ett Manchester City som kliver ut intensivt i den här matchen och det handlar för Everton om att hantera det. För egen del inväntar vi bättre odds innan den raka tvåan eller ett målspel på gästerna är aktuellt. Om målet dröjer kan ett hörnspel i andra halvlek vara intressant. Glöm inte heller att Everton är Pep Guardiolas svarta får och att spanjoren troligen gärna dödar hela den diskussionen här och nu!

Använd vår effektiva livestatistik under matchen här!

Matchfakta:

När? 18:30, lördag 31/3
TV-kanal? Viasat Premium
Stream? Viaplay

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr riskfritt spel här!

The post Tänk på detta inför Everton – Manchester City 31 mars | Livebetting appeared first on Livebetting.se – Detaljerad livestatistik, för vinnare!.