Speltips inför AIK – Hammarby 23/9: Guldkantat 08-derby

Simon Pålsson Publicerat: 19 September 2018

Ett guldkantat Stockholmsderby mellan AIK och Hammarby ska avgöras på Friends Arena med tidigt avsparkstid, klockan 15:00, på söndagseftermiddagen.

Annons:

Matchen med stort M. Derbyt med stort D. Det här är verkligen tillställningen som ingen kan ha undgått ska spelas. Det finns till och med vissa som hävdar att det är en av de potentiellt mest historiska matcher som någonsin spelats i den allsvenska fotbollen…

Utan att snåra oss in i en sådan diskussion tänker vi konstatera att det här är en match som på förhand har allting. Fullsatta läktare med plats för närmare 50 000 personer, två lag som imponerat i stort sett hela säsongen, väldigt aktiva supporterskaror som både kommer att synas och höras samt såklart ett potentiellt SM-guld i potten. Wow.

Det adderar också en extra krydda att både AIK och Hammarby tappade poäng i föregående allsvenska omgång. Bajen räckte inte riktigt till borta mot bottenlaget IK Sirius, medan AIK var något svagare än toppkonkurrenten IFK Norrköping på bortaplan. Det gör att det smugit sig in lite oro i båda läger.

Det ska sägas att det i nuläget skiljer fyra poäng mellan lagen, varpå Hammarby inte kan gå förbi AIK. Det gör också att Hammarby i stort sett måste vinna matchen för att känna att det finns bra slagläge på det där efterlängtade andra guldet i klubbens historia.

En tillknäppt historia

Efter 21 spelade matcher den här säsongen står AIK på totalt 13 insläppta mål, varav två så sent som i förra omgången på bortaplan. Den här säsongen har laget bara släppt in en handfull mål i öppet spel och har därtill varit enormt svårslagna med över 30 matcher utan förlust fram till förra matchen mot IFK Norrköping. Hammarby kommer med andra ord behöva slita.

Räkna också med att Bajen inte är villiga att ta för stora risker i inledningen av den här matchen. En förlust innebär förmodligen att guldchansen är borta för laget och med tanke på att laget då hamnar i en negativ spiral går det bara att spekulera i var de skulle kunna hamna till slut…

Det står med andra ord hur mycket som helst på spel och det brukar få lagen att vara lite mer försiktiga. AIK spelar alltid kontrollerat mot bra lag och väntas göra det nu också.

Det finns egentligen inga avbräck att rapportera om i något av lagen och tränarna kan ställa upp med väntade startelvor som det ser ut nu.

Under 2,5 mål känns som det självklara valet till 1,88 gånger pengarna hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  15:00, söndag 23/9
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.