17 februari 2019 malmö ff degerfors speltips svenska cupen

Speltips inför AIK – Malmö FF 29/10: Ruggigt prestigemöte

Måndagens stora allsvenska möte präglas av tunga avbräck i båda lagen, men trots det hoppas vi på underhållning mellan AIK och Malmö FF.

ODDSBOOST: 12,0 på AIK eller 17,0 på Malmö FF! Klicka här för att läsa mer. 

Annons:

Den allsvenska helgen rundas av med ett väldigt intressant prestigemöte uppe i toppen på måndagskvällen. Friends Arena i Solna står då värd för den match som i efterhand kan fungera som en slags katalysator till den allsvenska guldstriden.

Den senaste månaden har AIK redan känts klara som SM-mästare den här säsongen, men laget har vacklat lite på slutet och har därmed bjudit in IFK Norrköping till lite av en guldstrid. Efter att Peking vunnit hemma mot Östersunds FK på söndagen kan avståndet faktiskt vara nere på så lite som tre poäng efter måndagen. Kittlande med tre omgångar kvar att spela.

AIK sitter dock som bekant ordentligt i förarsätet, men kommer att behöva åtminstone en poäng här mot Malmö FF för att inte riskera lite panik i supporterled. Troligtvis är det också ungefär det som laget har som grundinställning: att absolut inte förlora matchen. Det vore förödande på flera plan.

Flera avbräck i båda lagen

Malmö FF då? Efter att Hammarby tappat poäng på söndagen har skåningarna nu alla möjligheter att ta sig upp på samma poäng som Bajen i tabellen. Målet är som bekant att sluta före Hammarby före att därigenom försöka knipa den efterlängtade Europaplats. Allt annat än en sådan framgång vore ett direkt debacle och en underkänd säsong på så många plan.

Men det som oroar är att laget kommer till Solna utan två ordinarie mittbackar, Rasmus Bengtsson och Behrang Safari. Mest troligt innebär det att Franz Brorsson tar plats i backlinjen med Oscar Lewicki och Lasse Nielsen vid sin sida. Klart försvagat alltså.

Men samtidigt har AIK vissa problem med avbräck också. Enoch Kofi Adu kommer inte till spel mot sin gamla klubb. Det gör inte heller den viktige anfallaren Tarik Elyounoussi. Det är två tunga tapp. Att Kristoffer Olsson också är osäker sprider viss oro.

Här tänker vi försöka rikta in oss på ett spel utifrån väntad matchbild. Båda lagen kommer att tvingas framåt i banan om det andra laget gör mål. Det är fina förutsättningar för en öppen historia. Det borde också tala för en del hörnor.

Över 8,5 hörnor spelas till 1,76 gånger pengarna hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 8,5 hörnor
Odds:  1,76  (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  19:00, måndag 29/10
TV:     
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.