Speltips inför BK Häcken – IFK Göteborg 24/9: Derby på västkusten

Simon Pålsson Publicerat: 24 September 2018

Det står ett derby på västkusten på måndagens allsvenska schema. Det går inte att undgå att se BK Häcken som klar favorit i mötet med IFK Göteborg.

Annons:

En synnerligen aktiv och intressant allsvensk omgång ska nu summeras med den allra sista omgången i densamma, mötet mellan BK Häcken och IFK Göteborg på Hisingen i Göteborg. Det är med andra ord ett derby på västkusten som står på schemat. Finns det bättre sätt att avsluta en allsvensk omgång?

På förhand är det klart att hemmalaget blir ganska givna favoriter här av många anledningar. Det är allra främst ett betydligt bättre fotbollslag, både kollektivt och individuellt sett. Dessutom har laget bättre form än rivalen IFK Göteborg har, ett lag som fått vänja sig vid bottenstrid medan BK Häcken slåss någonstans i mittens rike.

Sedan sommaren, då bland annat Alexander Jeremejeff kom in, har BK Häcken sett betydligt starkare ut igen och har en höjd i sitt spel som IFK Göteborg inte är vana vid att hantera. Samtidigt är underlaget en klar fördel för hemmalaget, då konstgräset passar deras fotboll betydligt bättre samtidigt som Blåvitt inte har samma vana vid det.

En komfortabel hemmaseger

Spelbolagen håller hemmalaget som väldigt klara favoriter här och det går såklart att förstå. Om vi tar bort bortamatchen mot AIK, den så märkliga matchen som BK Häcken aldrig ens kom in i på allvar, har laget faktiskt sex raka vinster. Det är ett imponerande facit och kommer såklart inte av en slump. Det som imponerar är att laget ofta kör över sina motståndare nu när anfallsspelet fungerar på en helt annan nivå.

IFK Göteborg har spelat upp sig på sistone och är betydligt mer svårslagna nu. Bara en förlust på sina fyra senaste allsvenska matcher är inte fy skam, men det är oförmågan att vinna mot sämre lag som kostar mycket poäng. På bortaplan och på konstgräs har laget haft stora problem under året. Det lär inte bli lättare av att ett av seriens mest formstarka och offensivt starka lag nu står på andra sidan.

Om hemmalaget bara får in det första målet kan det här rinna iväg. IFK Göteborg får helt enkelt tufft att hinna med på Bravida Arena.

BK Häcken -1 (asian handicap) spelas till 2,12 gånger såsen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid uddamålsseger.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  BK Häcken -1 (asian handicap)
Odds:  2,12 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, måndag 24/9
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.