Speltips inför Brommapojkarna – AFC Eskilstuna 25/11: Var hamnar den allsvenska platsen?

Spelbloggare Publicerat: 25 November 2018

Brommapojkarna har en jättefördel i kampen om det allsvenska kontraktet mot AFC Eskilstuna och hemma i returen på Grimsta IP borde spiken i kistan komma. Spelar hem matchbollen?

Annons:

Ett mål, matchens enda, i den 12:e minuten via supertalangen Jack Lahne på Tunavallen innebär att Brommapojkarna är försvinnande nära att säkra ännu ett år i Allsvenskan.

Från match nummer ett må AFC Eskilstuna ha haft ett stort bollinnehav, mycket till följd av det tidiga målet, men Brommapojkarna försvarade sig väl och med uppoffrande stil. Att 64 mål hade släppts in på 30 allsvenska matcher märktes knappast av matchen att döma.

Nu är det AFC som, också på bortaplan, intensivt måste jaga och med deras bleka form i åtanke kan det betyda problem. I Superettans slutspurt blev det tre kryss, varav två av dessa mot jumbon respektive nästjumbon. Målproduktionen har varit ett problem under hela spelåret, liksom förmågan att vinna tajta matcher. Varannan i serien slutade det facto med kryss.

Av spelbolagen att döma är chanserna för avancemang satta till ungefär 80-20% – med oddsen 1,22-5,00 som bäst. Så, ja, visst är det mycket till som ska för Eskilstunaklubben att peta ner Brommapojkarna i andradivisionen och själva ta plats i det svenska finrummet.

Spiken i kistan

Brommapojkarna prickade formen perfekt till slutspurten av året. Vinster i de två avslutande allsvenska matcherna, mot Elfsborg samt Trelleborg, innebar att direktnedflyttning kunde undvikas och att ha vunnit även på Tunavallen imponerar enormt. Där var AFC faktiskt förlustfria genom hela Superettan.

Kanske visar detta också på att skillnaderna är hyfsat stora mellan parterna. Att Brommapojkarna ser starkare ut, spelare för spelare samt på formfronten, råder ingen som helst tvekan om.

Nu kan BP spela med en lite mer tillbakalutad approach och låta AFC Eskilstuna jaga. Då kommer säkerligen möjligheter att sätta spiken i kistan dyka upp. Favoritspelen sitter bra på sin plats här.

Den raka ettan spelas till 2,25 gånger pengarna hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 2 000 kronor välkomstbonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Brommapojkarna vinner, rak etta
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 14:45, söndag 25/11
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.