Speltips inför Brommapojkarna – Dalkurd 4/8: Ångestmöte

Simon Pålsson Publicerat: 2 August 2018

Brommapojkarna är i stort behov av poäng i den allsvenska bottenstriden, där bland annat också Dalkurd härjar. Här är vårt speltips inför ångestmötet.

Annons:

Det finns en lite slarvigt slentrianmässig inställning att det bara är toppmatcherna i en serie som är riktigt sevärda och som förtjänar ett extra omnämnande på förhand. Så är verkligen inte fallet. Då fotboll är en känslosport är frågan om inte riktigt ångestladdade bottenmöten är ännu mer underhållande?

Inför lördagens möte mellan Brommapojkarna och Dalkurd i Allsvenskan är åtminstone våra förväntningar uppskruvade till max. Det här är ett så oerhört viktigt möte för båda lagen, som just nu ser ut att vara på väg ner i Superettan efter bara en säsong i den allsvenska fotbollen. Så här långt är den bestående känslan att inget av lagen egentligen platsar här.

Samtidigt har åtminstone Dalkurd visat prov på en hög högstanivå och har ett par riktigt giftiga spelare. Nu har inte heller anfallaren Mohamed Boya Turay blivit såld än, varpå det finns en offensiv spets som hade platsat i ett allsvenskt topplag i truppen. Det ska inte underskattas. Mest troligt måste laget släppa honom vad det lider, men om han kan spela på Grimsta är det en win win.

Dalkurd är trots allt bättre

Just nu står Brommapojkarna på sex (!) raka matcher utan vinst och har dessutom fyra förluster i juli månad sedan den allsvenska fotbollen drog igång igen. I dessa förluster hittar vi bland annat 3-0 borta mot just Dalkurd. Den totala målskillnaden sedan uppehållet? 2-12. Allt annat än allsvensk klass.

Gästerna har i för sig tre raka utan vinst och har förlorat de två senaste mot Hammarby respektive Sirius. Allra främst senast var laget en besvikelse, men vad som imponerar är att de fortsätter hota framåt. Mål i sju av sina åtta senaste matcher bådar ändå hyfsat gott.

Det ska sägas att Dalkurd har sju förluster på sina åtta senaste matcher i den allsvenska fotbollen, men trots det ser vi laget som enormt tydliga favoriter i lördagens match. Det är ett på nästa alla sätt bättre lag och även fall Brommapojkarna har hemmaplan är underlaget samma som Dalkurd är vana vid – det vill säga konstgräs.

Dalkurd +0.0 (asian handicap) eller draw no bet som det också kallas spelas till 2,06 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Dalkurd FF +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,06 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  16:00, lördag 4/8
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.