Långtidsspel speltips Allsvenskan 2019

Speltips inför Dalkurd – AIK 30/9: Botten mot toppen

Det är botten mot toppen i Allsvenskan – ett kontraktsjagande Dalkurd mot ett AIK som tar stormkliv mot Lennart Johanssons pokal. Här ska det inte vara mycket till snack om saken, eller hur?

Annons:

Nästjumbon mot serieledarna. Betydande skillnader, men lika betydelsefulla pinnar på spel, är det inför lördagens match i Gävle, på Gavlevallen.

Dalkurd skakade liv i drömmen om att vara ett allsvensk klubb även nästa år när de lyckades plocka en 1-0-vinst borta över bottenkonkurrenten och jumbon Trelleborg. Nu har de blott två pinnar som skiljer dem från Brommapojkarna på kvalplatsen liksom Sirius på säker mark. Bottenstriden är het, het, het!

Viss oro över att dippen skulle komma fanns efter att AIK åkte på årets första allsvenska förlust i bortamötet med IFK Norrköping häromveckan, men solnaiterna studsade tillbaka kvickt och fortsätter rada upp treor. Först i derbyt mot Hammarby och i veckan borta mot Blåvitt. Dessutom fortsätter de hållna nollorna radas upp en efter annan.

Hur man än vrider och vänder på det är AIK storfavoriter till att plocka den allsvenska guldmedaljen. Mentaliteten är fantastisk, hela startelvan är av klass och de har, kanske viktigast av allt, sex poäng från närmsta konkurrent i nämnda Norrköping. Detta med sju omgångar kvar att spela.

AIK närmast ostoppbara

Glöden i Dalkurd kan man inte anmärka på. De försöker bäst de kan och har också löst flera hyfsade resultat på sistone, där vinsten senast sticker ut. Ändå är det uppenbart att de inte ska ha alltför mycket att sätta emot i matcher som denna – de är helt enkelt inte tillräckligt starka.

Vi kunde exempelvis se i den näst senaste matcherna, hemma mot ”Peking”, när förlustsiffrorna skrevs 0-2. Nu väntar en, på pappret, ännu svårare uppgift än så.

Vem ska kunna sätta stopp för AIK i deras jakt på titeln? Laget har förlorat en enda av 23 allsvenska matcher, och nu är hela tio av deras 11 senaste vunna. I den stora merparten av dessa har nollan också hållits.

De större proven, än vad Dalkurd är att betrakta som, väntar under oktober månad för AIK. Nu ser vi oss att de bara kommer ta ner Dalkurd av bara farten…

AIK -1,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – spelas till 1,82 x insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: AIK -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:00, söndag 30/9
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.