29 juli 2018 Djurgården Sundsvall Speltips

Speltips inför Djurgården – Sundsvall 29/7: Upplagt för skräll

Det är omöjligt att inte betrakta Djurgården som en favorit i fara inför söndagens hemmamöte med ett formstarkt GIF Sundsvall. Skrällpositionerna sitter därför på sin plats.

Annons:

Det här med att varva serie- och Europaspel. Det beyder inte sällan problem för de allsvenska klubbarna och kan bli så särskilt för Djurgården, vars offensiva bredd är… icke-existerande.

Matchen här, trots toppstrid, blir en klassisk mittemellanmatch – efter ett tufft Europa League-kvalmöte mot Mariupol och inför returen i Ukraina. Här vill man såklart ha kontroll på tillställningen, få in en tidig balja och kunna spela på resultat. Gäller att spara på krafterna.

Värt att anmärka är att stockholmarna, som redan innan hade en minimal bredd på anfallsfronten, blivit av med Tinotenda Kadewere till Frankrike. Finns inte mycket utrymme att rotera. Sannolikt att Dzenis Kosica spelar bredvid Kerim Mrabti istället för Aliou Badji, som verkar ha hittat rätt nu.

”Giffarna” har bara ett fokus och det är Allsvenskan. Formen är gryende; mot AIK för ett par veckor sedan stod man för en av årets bästa prestationer, men föll med 0-1 efter ett sent baklängesmål och nu senast hittade man tillbaka med en 2-0-vinst borta över Kalmar FF. Styrkebesked!

Fokus på returen

DIF är seriens kanske formstarkaste lag just nu och av toppmaterial, men här spelar flera andra faktorer in – och de får oss att se en skräll som mer än tänkbar.

Som nämnt: det är den här matchen som hamnat mellan det första och andra mötet mot Mariupol i Europa League-kvalet. Veckans match på Tele2 Arena slutade 1-1 trots enormt spel- och chansövertag. Onekligen var det ändå en match som tärt på krafterna, med det täta spelschemat.

Här saknar stockholmarna även Fredrik Ulvestad. På innermittfältet finns bredd, men Kevin Walker, som klev in senast, är en bra bit från toppformen. Det har de senaste veckorna visat.

En som kommer debutera i den blårandiga tröjan är Nicklas Bärkroth. Desto mer oklart om det blir en startplats. En spelare som säkert kommer lämna positiva avtryck – men det kan ta tid…

Med fokus på annat håll i DIF och ett formstarkt Sundsvall som stått för två topprestationer i följd – skräll?

”Giffarna” spelas med +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de förlorar med uddamålet – till 1,76x hos Paf.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: GIF Sundsvall +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp: 15:00, söndag 29/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.