Speltips inför Elfsborg – Hammarby 16/7: Urladdning i Borås!

Spelbloggare Publicerat: 16 July 2018

Garanti för mål? Det anser vi det vara snudd på när de offensiva kraftpaketen i pånyttfödda Elfsborg och titeljagande Hammarby ryker ihop på Borås Arena i samband med att den nya veckan tar vid.

Annons:

Allsvenskan rullar vidare och under måndagen bjuds det på en match – en som har all potential att bli någonting alldeles extra.

Hammarby har chansen att fortsätta stärka deras aktier i kampen om Lennart Johanssons pokal. Med två matcher färre spelade än AIK, har de fyra pinnhål upp till desamma samt IFK Norrköping däremellan också. Gäller att vidarehålla standarden som man hade under våren, men hur lätt blir det? Har stockholmarna levererat över kapacitet?

Faktum är att 08:orna har plockat blott ynka pinnen på de tre senaste matcherna. Vartåt barkar det?

Över kapacitet har i alla fall inte Elfsborg levererat, för att uttrycka det milt. De var till och med nere och nosade i den absoluta botten, men nu vunnit tre raka matcher – senast, i omstarten, med 2-1 borta över Örebro SK – och med det lyft upp till säker mark. Detta till trots är mycket redan förlorat och Europa kan man knappast drömma om.

Det offensiva trumfkortet, Simon Lundevall, är indisponibel för boråsarna medan Daniel Gustavsson står som tveksam. Borta för Hammarby är mittbacksklippan Björn Paulsen. Eventuellt kan också Simon Sandberg missa matchen.

Spelet suttit i 8/9 senaste matcherna

Givetvis påverkar avbräcket på Simon Lundevall, som är den stora huvudrollsinnehavaren offensivt, enormt. De förlorar med det stor kreativitet, fart och ett par väldigt skickliga fötter.

Men nu när Elfsborg fått upp farten, har vi ändå svårt att se dem lämna matchen mållösa. Den offensiva kapaciteten är bland den största i hela Allsvenskan och mest obalanserade, framåtlutade, är man tveklöst. Nu har fyra raka matcher innehållit mål åt båda håll, vilket vi tror kan bli fallet även nu.

Mål brukar det också bli på tal om när Hammarby är i farten. Framåt i banan har de mycket kraft och spelfilosofin är lättsam, offensiv – ibland till bekostnad på försvarsspelet. I åtta av de nio senaste allsvenska matcherna har BLGM-spelet prickat rätt.

Två offensivt starka lag som jagar tre poäng. Mål var det, ja.

Får vi mål åt båda håll? Absolut! 1,62 x insatsen för spelet får ses som fullt acceptabelt och värt en mindre insats.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus om 200% upp till 1 000 kr!

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, måndag 16/7
TV:  spoartkanalen logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.