Speltips inför Häcken – Liepaja 19/7: Ingen höjdare till retur

Spelbloggare Publicerat: 19 July 2018

Tre snabba mål i den andra halvleken och Häcken är, i praktiken, klara för nästa runda i Europa League-kvalet. Hur blir då returen mot lettiska Liepaja? Lite av ett sömpiller, misstänker vi.

Annons:

Mellan matchminut 74 och 82 kom Häckens tre mål – matchens enda – i bortamötet mot Liepaja. Därmed kan vi nu slå fast att de är redo för den andra kvalrundan och mest att den här matchen bara ska spelas av.

Europaspelet hoppas kunna bli lite av det som räddar Häcken det här spelåret, när de inte är bättre placerade än i mitten av Allsvenskan. Potentialen att vända på skutan och komma uppåt i tabellen, kanske till och med mot topp tre-fyra, är förvisso ingen omöjlighet – men konkurrensen är stenhård och uppförsbacken relativt brant.

Häcken omstartade efter uppehållet med en komfortabel 3-0-kross av GIF Sundsvall, för att veckan efteråt falla med uddamålet borta mot ett svårspelat IFK Norrköping. Däremellan spelades just den första matchen här i kvalet.

Ett utropstecken för göteborgarna är att Alexander Jeremejeff kommit tillbaka till klubben, men han kommer inte vara disponibel i Europa eftersom han redan representerat Malmö FF där under året.

Hur ska vi presentera Liepaja? Enkelt kan man slå fast att de inte är i närheten av allsvensk klass. Den lettiska fotbollen är extremt anonym i Europa, på såväl landslags- som klubblagsnivå. I den inhemska serien är de nu bara placerade fyra, av åtta klubbar, men har i alla fall känn på topp två.

Lägre intensitet

Offensiv kraft finns det i Häcken. Det är känt.

Men nu leder de alltså dubbelmötet med 3-0 i dess halvtidspaus och stärks hemmaplan här. Avancemanget är med andra ord redan klappat och klart, varpå vi kan räkna med att det kommer städas om en hel del i startelvan. Eftersom spelschemat är så pass tätt är det en perfekt chans att vila trötta ben och ha dem fräscha till helgens match mot Djurgården.

Förutom att detta i viss mån förändrar styrkeförhållandena de medverkande emellan, kan det också påverka hur matchbilden utformas: mindre intensivt och fartfyllt?

Liepaja vet förstås om att de inte har en minsta chans att vända på det här. Backar istället hemåt och försöker hålla siffrorna nere?

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tre mål – tas till 1,75 x insatsen hos Ohmbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Ohmbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 19/7
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.