Speltips inför Hammarby – Djurgården 2/9: Slaget om Stockholm!

Spelbloggare Publicerat: 1 September 2018

Det är inte ofta Hammarby räknas som oddsfavoriter i derbyna mot Djurgården, men under söndagens tillställning på Tele2 Arena är fallet som sådant. Rättvisande eller ej?

Annons:

När presenterades Hammarby som favoriter mot Djurgården sist? Vi får titta en bra bit tillbaka i historieböckerna för det. Men nu är det inte mycket till snack om saken: 1X2-oddsen står i 2,05-3,65-3,85.

En faktor omöjlig att blunda för är ”Blårändernas” så kallade derbyspöke. Inte sedan Hammarbys återkomst i Allsvenskan har DIF fått fira – exakt på 12 inbördes matcher. Hela tio av dessa har slutat upp i vinster för Hammarby.

Men historia är historia, det ska understrykas. Mer relevant fakta är att Hammarby har skrapat ihop hela 14 pinnar fler än deras rivaler, är serieledande AIK hack i häl och kommer slåss om titeln under hösten.

DIF har tappat allt. Exakt allt. 2-2-krysset mot Elfsborg senast, där man hämtade in sent, var den fjärde allsvenska matchen i rad utan vinst och i denna radda hittas bland annat en 0-5-torsk mot Häcken. Förfallet påbörjades i samband med uttåget ur Europa League-kvalet och har bara intensifierats därefter.

I och med detta har Djurgården dippat ner till mittenskiktet av serien, åttondeplatsen mer specifikt, och till och med Europa ser ut att bli svårt att nå. Om skutan ska vändas på, då måste saker hända illa kvickt.

Obalanserat Djurgården

Hammarby var ute på småtunn is mot Dalkurd senast, släppte in två mål – men kunde ändå kamma hem trepoängaren. Det är en styrka i laget; hur de konsekvent spelar in vinsterna även när det svajar. Och offensivt sprudlar ”Bajen”. Nikola Djurdjic är en mardröm för vilket allsvenskt försvar som helst.

Det mest uppenbara problemet i Djurgården är hur obalanserad truppen är – någonting som kaptenen Jonas Olsson också tryckt på och blivit kritiserad för. Framförallt är det bristen på ytterbackar och anfallare som går att ta på.

Ytterst lite talar för DIF denna afton. Självförtroendet saknas, truppen är obalanserad och derbyna har de, milt uttryckt, inte varit framgångsrika sedan en lång tid tillbaka.

Över dubbelt betalt för den raka ettan tackar vi hjärtligt för. 2,05 x såsen får vi hos flera bookies, däribland Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Hammarby vinner, rak etta
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 15:00, söndag 2/9
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.