Speltips inför Hammarby – IFK Göteborg 1/10: Ångestmöte

Simon Pålsson Publicerat: 1 October 2018

Det går nästan att ta på ångesten, som når ordentligt höga nivåer inför mötet mellan Hammarby och IFK Göteborg på måndagskvällen. Allsvenskan är het som attan!

Annons:

Det går nästan att ta på både ångesten och nervositeten inför måndagens allra mest heta allsvenska möte. Det som spelas mellan Hammarby och IFK Göteborg på Tele2 Arena i Stockholm. Här har vi två lag som inte har råd att tappa många fler poäng och som är i desperat behov av lite ljus i mörkret.

Låter vi dramatiska vad gäller Bajen? Kanske.

Men samtidigt har laget svängt från att för ett par veckor sedan gälla som den stora guldutmanaren till AIK till att numera snarare ligga pyrt till vad gäller att rädda en Europaplats. Efter 0-1-förlusten hemma mot IF Elfsborg senast brinner det ordentligt i knutarna sedan IFK Norrköping gått om, Malmö FF knackar på dörren och BK Häcken/Östersunds FK fått upp ångan där bakom.

Det här vet Bajen om. Risken är att det blir väldigt svårt att hantera det hela mentalt. I ärlighetens namn har laget inte heller sett lika vassa ut sedan i somras då Pa Dibba valde att söka sig vidare till nya uppdrag. Långt bort i Kina för att vara mer exakt.

Nu vänder det för Hammarby

Men den ångest som Hammarby och deras supportrar känner i all ära, men den går såklart inte att jämföra med vad IFK Göteborgs sympatisörer känner för närvarande. Laget går från den ena svaga insatsen till den andra och riskerar nu att bli inblandade i en desperat bottenstrid sista sju matcherna. Eller ja, de är redan inblandade i den.

Nu gäller det att inse allvaret och plocka alla poäng. Det kan bli livsviktigt senare i höst när allting ska summeras. Poya Asbaghi har inte fått effekt på sin fotboll och kanske är det nu läge att börja spela mer primitivt igen? Just nu är det bara fyra poäng ner till en kvalplats, med Brommapojkarna och IK Sirius som har vaknat till liv precis bakom i tabellen. Oroväckande.

Med allt det här sagt är Bajen ett klart bättre lag och kan inför sin hemmapublik ta tag i matchbilden på ett helt annat sätt. Nu är viktige Nikola Djurdjic tillbaka i laget och det är en förutsättning för att Hammarby ska kunna skölja över sitt motstånd. IFK Göteborg får svårt att stå emot, speciellt på plasten.

Hammarby -1 (asian handicap) spelas till 1,92 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Hammarby -1 (asian handicap)
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, måndag 1/10
TV:   cmorefotboll logo spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.