Speltips inför IF Elfsborg – BK Häcken 1/10: Tydligt slagläge

Simon Pålsson Publicerat: 1 October 2018

Det finns en tydlig favorit inför måndagens möte mellan IF Elfsborg och formstarka BK Häcken i Allsvenskan. Det tycker åtminstone vi så här på förhand.

Annons:

Den 24:e allsvenska omgången ska fulländas på måndagskvällen och det spelas en rad matcher av yttersta vikt för olika delar av tabellen. En match som avgörs mellan ett topp- och bottenlag är mötet på Borås Arena mellan IF Elfsborg och BK Häcken.

Efter en svag inledning på säsong har göteborgarna från Hisingen vaknat till liv på allvar under hösten och som vanligt ser Andreas Alm ut att ha fått fason på sitt lag lagom till andra halvan av säsongen. Nu känns BK Häcken precis så där svårslagna som många trodde inför säsongen och med nyförvärvet Alexander Jeremejeff har lagets kollektiva anfallsspel också tagit steg framåt sedan i somras.

Sånär som på förlusten borta mot AIK i den märkliga matchen på Friends Arena har BK Häcken gått rent under höstmånaderna och radar upp vinst efter vinst. 2-1 borta mot Kalmar FF senast var starkt, men vi glömmer inte heller 4-1-krossen mot IFK Göteborg. Nu åker laget till Borås med gott självförtroende och det faktum att det är en plastmatta som väntar inåt landet stärker bara gästernas chanser.

Spelbolagen underskattar BK Häcken

Om vi ser till oddssättningen inför matchen är BK Häcken solklara favoriter och det går att förstå. Å andra sidan är övertaget inte så stort som vi hade trott på förhand och kanske har det att göra med det faktum att IF Elfsborg ändå vann senast.

Den nödvändiga vinsten borta mot Hammarby – ett Bajen utan ett par nyckelspelare – var inte bara direkt livsviktig sett till det allsvenska kontraktet och bottenstriden, men lär också ge lite andrum till spelarna.

Nu står IF Elfsborg på fem raka allsvenska matcher utan förlust och har sex poäng ner till kvalplatsen. Det är det inte många som pratar om när Jimmy Thelin ska kritiseras. Kanske är det äntligen på väg att vända?

Här tror vi dock att den vändningen får sig ett litet hinder på vägen i form av ett betydligt bättre BK Häcken.

BK Häcken draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort) spelas till 1,67 gånger såsen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  BK Häcken draw no bet
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  19:00, måndag 1/10
TV:   cmorelivetre logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.