Speltips inför IFK Norrköping – Malmö FF 26/9: Vilka hakar på i guldstriden?

Simon Pålsson Publicerat: 25 September 2018

Det finns all anledning att ha höga förväntningar inför det spännande allsvenska toppmötet mellan IFK Norrköping och Malmö FF på onsdagskvällen.

Annons:

Det är dags för en av årets absoluta höjdpunkter och en match som i allsvenska sammanhang varit synnerligen avgörande under många säsonger. Då har det flera gånger varit till Malmö FF:s fördel, men frågan är om inte IFK Norrköping har det bättre utgångsläget inför onsdagens möte?

Med åtta matcher kvar att spela av säsongen är det här två lag som fortfarande har häng på den absoluta guldstriden, men vars fundamentala mål med återstoden av säsongen måste vara att klara en topp 3-placering och därigenom säkra en Europaplats till nästa säsong. Någonting annat vore ett digert misslyckande för båda lagen.

Samtidigt tillhör både IFK Norrköping och Malmö FF svensk fotbolls klart mest framstående lag för tillfället, både spel- och resultatmässigt. Efter mer eller mindre hackiga säsongsinledningar ser det allt bättre ut och det gör att båda lagen kliver in med vind i sina segel till onsdagens möte. Det om något bör tala för en kittlande historia.

Spel på målmarknaden

IFK Norrköping är det lag som har bäst häng på AIK i den allsvenska toppen och med sex poäng upp med åtta omgångar kvar lever guldchansen i allra högsta grad. Det finns å andra sidan inte utrymme för särskilt många poängtapp om det ska kunna bli en glimrande höst. Den saken är säker.

Just nu har laget en trend med åtta raka utan förlust, men efter tre poängtapp på sina sju senaste allsvenska matcher har AIK trots allt kunna dra ifrån IFK Norrköping något. Samtidigt räddade laget det hela med vinsten mot AIK i förra hemmamatchen, där Peking återigen visade sin offensiva spets.

Malmö FF å sin sida ångar på i full kraft under nye huvudtränaren Uwe Rösler. Med åtta (!) raka vinster i Allsvenskan finns det få lag som orkar stå emot skåningarna, men nu saknas faktiskt lagkaptenen Markus Rosenberg på grund av avstängning. En riktigt, riktigt tung smäll för ett MFF som också saknar Carlos Strandberg och Guillermo Molins med skador. Blir det Sören Rieks eller Arnor Traustason som tar platsen i anfallet bredvid Marcus Antonsson?

Som alltid när lagen möts räknar vi med en öppen match och många målchanser. Det borde tala för mål.

Båda lagen göra mål spelas till 1,69 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,69 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, onsdag 26/9
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.