Speltips Kalmar - Elfsborg 13/7 2020

Speltips inför Kalmar FF – Dalkurd FF 17/9: Ångest i grytan

Det står en hel del på spel för inte minst Dalkurd FF i måndagens allsvenska möte mellan Kalmar FF och bottenlaget Dalkurd FF, som behöver poäng.

Annons:

En av måndagens intressanta matcher från den allsvenska fotbollen spelas nere i Småland, där Kalmar FF tar sig an bottenlaget Dalkurd FF på Guldfågeln Arena. Här kan vi snacka om viktiga poäng som står på spel, inte minst för bortalaget.

Faktum är att Kalmar FF haft en brokig säsong som varit väldigt mycket upp och ner. I sina bästa stunder håller laget en väldigt hög nivå och ser då ut att vara ämnade för att slåss på den övre halvan, för att i andra stunder spela helt utan spets och kännas som ett menlöst bottenlag. Det skiljer väldigt mycket i prestationerna med andra ord.

Det är också så att Kalmar FF fortfarande kan anses vara lite smått inblandade i bottenstriden. Lite smått. Det är dock en diskussion vi kan avskriva helt om det blir tre poäng hemma mot Dalkurd FF. Då är skeppet i hamn och vi kan räkna med att Kalmar FF blir kvar i Allsvenskan även nästa säsong. Det vågar vi lova nu.

Rasmus Elm är skillnaden

Efter att ha inlett säsongen med väldigt många skador har Rasmus Elm på sistone blivit i speldugligt skick och har därmed kunnat bidra till Kalmar FF även på fotbollsplanen. Det har givit resultat, inte minst spelmässigt. Det är ett helt annat KFF när Rasmus Elm är med.

Inför måndagens möte finns den tidigare landslagsmittfältaren åter med i truppen och det mesta talar för att han startar matchen. Det ger hemmalaget en ordentlig edge inledningsvis och det kommer att väga över till deras fördel. Det som är Rasmus Elms storhet i Kalmar FF är att han gör sina medspelare så mycket bättre bara med sin blotta närvaro. Det är som natt och dag om han är med eller inte.

Här tror vi att Rasmus Elm kan bli den initiala skillnaden. Med honom på planen kommer KFF att föra spelet. Märk väl att mittfältaren inte orkar 90 minuter, varpå andra halvlek är lite mer osäker.

Kalmar FF att vinna första halvlek spelas till 2,20 gånger krämen hos William Hill.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Kalmar FF vinner första halvlek
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill
Spelstopp:  19:00, måndag 17/9
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.