Speltips inför Kalmar FF – IFK Göteborg 4/8: Ansträngt läge

Simon Pålsson Publicerat: 2 August 2018

Det är tunga tider för både Kalmar FF och IFK Göteborg, både på och utanför planen. Därför lär båda vara väldigt sugna på en trepoängare i lördagens möte.

Annons:

Av två helt skilda anledningar är det två föreningar som befinner sig ett ansträngt läge som nu möts på Guldfågeln Arena den här lördagseftermiddagen. Kalmar FF har efter en stark inledning på den allsvenska säsongen tappat ordentligt igen och har fem förluster på sina sex senaste matcher. aktum är att lagets en vinst på sina nio senaste (varav två träningsmatcher) inte alls imponerar.

Tidigare i veckan stod det också klart att huvudtränaren Nanne Bergstrand tar en timeout från sitt uppdrag på grund av en sjukskrivning och att han ersätts av en internrekryterad tränarduo med Henrik Rydström som mest välkänt namn. I det långa loppet kan det här definitivt påverka laget negativt, men så här inledningsvis bör det här sluta samman truppen. Klart är i alla fall att läget är ansträngt.

Samtidigt står IFK Göteborg på andra sidan, en förening som befinner sig i allt annat än fullständig harmoni för tillfället. Som bekant är ekonomin väldigt ansträngd i Blåvitt, samtidigt som flera nyckelspelare lämnat under sommaren och inga tunga ersättare kunnat komma in. Det gör IFK Göteborg till ett försvagat lag idag jämfört med inför säsongen. Trepoängaren hemma mot BP senast var å andra sidan precis vad laget behövde för att rusta upp självförtroendet inför hösten.

Två lag med viss offensiv spets

När vi ser framför oss den här matchen tänker vi oss ett hemmalag som ser det här som ett gyllene läge att plocka in trepoängare inför sin hemmapublik. Med Nanne Bergstrand hemma i tv-soffan, får vi anta, kommer spelarna i hemmalaget dessutom vilja ge allt för att skänka honom glädjen av en seger och tre poäng.

IFK Göteborg å sin sida måste vinna matcher och har efter vinsten senast lite vind i sin segel, om vi vill vara lite generösa i våra beskrivningar. Samtidigt gäller det för laget att verkligen utnyttja ett sådant läge när det plötsligt är lite positiva vibbar igen. Därför räknar vi med att de gör sitt för att försöka vinna den här matchen.

Mötet på Gamla Ullevi för en knapp månad sedan slutade 3-1 till Kalmar FF och vi tänker oss ett Blåvitt som gärna tar revansch. En öppen matchbild är att vänta.

Båda lagen göra mål spelas därför till 1,87 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  16:00, lördag 4/8
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.